Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • repvez

    addikt

    Udv' használ valaki easyEDA programot? lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
    Amikor megcsinálom a scematic vázlatot a kapcsolásról, minden csatlakozáshoz beállítom a hozzá tartó másik oldali párját.

    DE valamiért amikor a PCB tervező részre átmegyek és elhelyezem az alkatrészeket meg a vezetékeket, az ellenőrzésnél, ha rámegyek a földelés pontra akkor kijelzi az összes földelési pontot és a vezeték útját, kivéve egyet pedig az is ugyan ugy van összekötve mint a többi és meg is tervezi hozzá a vezetéket a program, tehát a kapcsolat megvan közte.
    Nem tudom, hogy ez okozhat e gondot ha legyártatom a panelt igy vagy mindenképp az összes egyforma kapcsolatnak kiemelten kellene lennie amikor ráviszem az egeret?

    A másik kérdésem, hogy hogyan tudom ugy megrajzolni a scematic vázlatot, hogy 3 különálló PCB látszódjon rajta amiket később majd légvezetékkel kapcsolok össze? mert most ha külön helyre megrajzolom és ugyan azt a nevet adom azoknak a csatlakozóknak amik összetartoznak majd, akkor a PCB tervező ugy veszi, hogy az egy panel és ha nem helyezem rá a panel területére akkor nem tervez.

    A harmadik kérdésem is ide kapcsolódna, hogy a programon belül lehetne megrendelni is a gyártását a panelnak, ha jol tudom akkor 10x10 cm-es panel a max méret. hogy tudom a különálló panelterveimet rátenni erre az egy 10x10es panelre, hogy a gyártás után mikor megkapom akkor könnyen le tudjam választani szerszám nélkül a különálló PCB-ket? valami perforálás , hogy csak el kelljen pattintani és biztos , hogy ott törjön el ahol kell.

Új hozzászólás Aktív témák