Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz carl18 #76013 üzenetére

    Általában aki eljut odáig, hogy egy ilyen topicban társalogjon, már megüt egy szintet.
    De hidd el, nagyon sok ember van akinek ezek az átváltások nem evidensek annyira, mint a hétköznapi egységek. A km-m váltás megy, mert használja napi szinten. De ha meglát valami mértékegységet, valami amperről ami fizikaórán volt, meg óráról, akkor az már bonyolult.

    -Amúgy is mi az a m?
    - Hát tudod, van a byte, a kilobyte meg a megabyte!
    - Ú tényleg, akkor ez nagyon über! A másik csak 2Ah ez meg 800 megaAh

    - Képzelt beszélgetés a Blaha aluljáróban

    Emellett a marketing egy nagyon bonyolult dolog, engem speciel lenyűgöz néha milyen apró dolgokra jönnek rá, ami valóban működik. Általában azért olvasok autodidakta módon a témában, mert próbálok védekezni ellenük.

    Jelen esetben például olyan ember tudatalattijára is hat, aki ha átgondolná mit lát, akkor össze tudná hasonlítani. A vásárlási döntéseket három fő módja:
    - Vannak a jól átgondolt vásárlók, akik több dolog figyelembe vétele mellett összehasonlítják a speckókat is (problémamegoldó vásárlás)
    - Vannak az impulzus vásárlók
    - Vannak a szokásokon alapulók, akik vagy saját maguk, vagy valaki más fentebbi kettőből szerzett tapasztalata alapján hoznak döntést - ők itt most kevésbé érdekesek.

    Szóval az impulzív vásárlók sokszor nem a részletes tulajdonságok alapján döntenek a vásárlás mellett, hanem valamilyen trigger feltétel alapján. Egy ilyen vásárló egy 5Ah számra nem jön izgalomba, főleg ha nem fordítja le fejben a műszaki tartalmat. Számára az valami szám, amit feltűntettek, biztos valami alap dolog. De egy nagy 5000mAh feliratra kinyílik a szeme. Az egy nagy szám, biztos valami bazinagy dologról van szó.

    Persze akkor már lehetne 5000000uAh, mert az mégnagyobb. De ez már megint egy más tanulmány: Az emberek szimplán képtelenek túl sok nullát számolni, illetve 3 nulláig reflexszerűen feldolgozza az agy, még ha csak egy pillanatra is látod. De ha elgörgetsz az 5000000 mellett, akkor már nem tudod, hogy ötmilliót, ötvenmilliót vagy ötszázezret láttál, csak valami ötöst sok nullával.

    P*csába, már megint regénnyel spammelek, bocsi!

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák