Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz tordaitibi #79574 üzenetére

    Ez még a hagyományos értelemben vett asztali gép. A fűtés kapásból 3db szivattyú, plusz kazánventilátor és még 1db HMV szivattyú - utóbbi kettő szakaszos üzem, valamint a fűtött terület 350m2.

    A formázás azért ilyen dög lassú mert a legelsőt mindig így csinálom. Tudomásom szerint ilyenkor minden szektort megcsinál, a gyors csak az allokációs táblát.

    Lehet erős túlzás csak ezért összepakolni egy 70kilós szünetmentest, de közben eszembe jutott hogy van egy gázkazán is, amit ugyanúgy ráköthetnék és abban is kettő szivattyú van és mindjárt megvan a 200watt főleg ha ez a három rendszer egyidőben van jelen és inkább túltervezek mint alá. Most is jól jártam volna mert ha 110perc után visszajött volna az áram akkor megy minden tovább, pedig jó tíz éve "csak" 1órára terveztem mindkét szünetmentest, ha valamiért feltétlen tartani kell a gépet.

    Ha csak magamra gondolok, olcsóbban talán az is járható út lenne hogy a 12Ah akku helyett 18Ah kötök a szünetmentesekre de azzal talán legfeljebb 3óra futásidőt tudnék elérni a mostani kettő helyett. Az MGE típus gyárilag 7Ah, és most a teljesen kimerített 12Ah akkut simán visszatöltötte, télen meg végig 18Ah akkuval ment, de nem tudom hogy a kifinomultabb Smart UPS nekiállna e tölteni a 12Ah helyett 18Ah akkut ha teljesen lemerült. Viszont ezzel továbbra sincs megoldva a fűtés...

    A környezetvédelmi szempontok most nem izgatnak, majd ha az elektromos hálózat felnő arra a szintre hogy elegendő egy 5000-10000forintos feszvédelmes elosztó majd veszek takarékosabb szivattyút. Egyelőre ott tartok mivel nem nagyon értek olyan szinten az építéshez be kell állítani még 50k HUF szünetmentest meg adott esetben kétszer annyi akkut hogy ne kelljen félmilliós PC-t a szemétre kidobálni 2-3évente az áram miatt, és megmaradjon a fűtés is különösebb beavatkozás nélkül.

    Cserébe ahová csak lehet kerékpárral megyek, kapok is érte néha ;]

    A lényeg hogy ha ez megvalósul, áramszünet esetén először az SH1000 fog felzúgni, aztán ha kimerül akkor kezdenek csipogni a most meglevő egységek. A kattogtatás szerepét is az SH1000 veszi át pillanatnyi áramszünetek esetén.

    A fogyasztás sajnos emelkedett mert a gázkazán eddig nem volt és most bejött a képbe amire 100wattot számolok, elgázosító 200watt, PC is 200watt de ebbe beleértendő a monitor és még jó pár dolog. Ezek becsült csúcsteljesítmények és a PC lényegesen csökkent most is mert minden nélkülözhető áramforrást megszüntettem, de a szünetmentesnél úgy tudom túlméretezni érdemes, aztán legfeljebb tovább tart.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák