Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Jarod1 #79986 üzenetére

    Megvan a trükkje ennek is. Nem kell hőléggel átizzítani az alaplapot. Alábbi ábrán csak szemléltetem a világ legjobb cseh forrasztópákájára hajlított, optimális vastagságúra megválasztott rézhuzalt.

    IC lábait célszerű ónnal kicsit megrakni, az sem baj, ha összeér, később úgyis leszedhető, de az ón biztosítja a megfelelő egyenletes hőközlést.

    Előbb egyik oldalon megmelegítem, csipesszel kicsit megemelem az IC-t. A lábak nem fognak eltörni a másik oldalon, van annyi rugalmassága. Utána a másik oldalon is megemelem.

    Ha kevés ónt raktam rá, akár elsőre elválhat az alaplaptól, ha mégsem, akkor oda-vissza pár próbálkozás, míg elengedi. Nem gányolás, teljesen kulturáltan szokott sikerülni TV-alaplapoknál, ami szintén többrétegű lap. Akár 1 perc sem kell neki. Közben az alaplapot persze átfordítom, hogy mindig a jobb kezem felé essen irányba. (Bár, nem akarok dicsekedni, ha bal kézzel kell néha bűvészkedni, annak sem állok ellen.)

    A pillanatpáka hőfokszabályzója pedig több évtized után már eleve az ujjamban van, azaz szó sincs égetésről, például. Csak épp az olvadáspontig, kíméletesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák