Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz angyalpc2 #80289 üzenetére

    Első körben azt kellene tisztázd mire kell neked a mérőfej.
    Pl.
    A feszültség adatok jól hangzanak, de ha megnézed a feszültség-frekvencia derating görbét rögtön látszik, hogy kapcsolóüzemű tápot jó eséllyel nem ilyen alap fejekkel fogsz nézni.
    Ehhez fix osztású nagyfeszültségű fejeket szoktak használni, nem ritkán 100:1 vagy 50:1 osztásút, nem kevés pénzért (ilyen pl. a Micsig DP10007 vagy Micsig DP10013, ne hidd, hogy ezek drágák, épp ellenkezőleg).

    Az impedancia adatok megint jól hangzanak, de ha megnézed az impedancia frekvencia görbét (ilyet komolyabb fejek adatlapján szoktak megadni) megint látszik, hogy nagyobb frekvencián nagyon kicsi tud lenni az impedancia.
    Nem csoda, hiszen hiába van ott a kapacitív osztó 10:1-es állásban, még mindig nagy a kapacitás értéke.
    Ahol számít, hogy ne terheljen be nagyon a kis impedanciával a fej nagyobb frekvencián (gyors fel/lefutású jeleknél) aktív FET-es fejeket szoktak használni még több pénzért (1pF körüli/alatti kapacitással).

    Nekem ebből az általános fejből P7300 típusú van (kb. az UT-P06-nak felel meg), anno kb. 10 dolcsiért vettem darabját, most is árulják, most már az Alin is többért van Banggoodon meg a duplája. Ezzel nem azt akartam írni, hogy ajánlom, csak ezt tudom jobban megnézni, ha annyira érdekel.
    Azaz az ami nekem ebben a kategóriában van kb. a konrádos/vaterás alap kategórának felel meg. Tucat alap fejek kb. egykutya mindegyik.

    A drágább konrádos/vaterás meg egy kicsit több feszültséget bír, a fix 10:1 osztósban több bizalmam lenne (a kicsit is minőségibb cuccok nem mindent is akarnak, hanem jól definiált célra és korlátokkal készülnek), de ugye kérdés neked hova kell.

    Ha csak 1 alap mérőfej kell akkor valami nem túl drágát érdemes venni és félretenni a pénzt akkorra, amikor már tudod konkrétan mire kell neked speciális mérőfej, mert az nem lesz olcsó...

Új hozzászólás Aktív témák