Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz Tüzi #80552 üzenetére

    Laptop adapter az kapcsolóüzemű ezért elmegy bármiről ami 170-300V között van, színusz, négyszög, trapéz, egyenfesz. Csak emiatt totál felesleges szinuszosat venni. A szendvicssütőnek meg abszolút mindegy, lévén ohmos terhelés.
    Aminek tiszta színusz kell azok a fordulatszámszabályzós barkácsgépek, dekopír, fúrógép, kalitkás vagy más aszinkron motoros berendezések, pl. régebbi keringetőszivattyú és a hagyományos transzformátorral rendelkező berendezések valamint az aktív pfc-s tápegységek.

    A gond az hogy ez már szerintem a 3 pines ahol a laptop meg a charger megbeszélik a 3. pinen a töltési paramétereket, ezért csak a sajátjáról fog elindulni a töltés.

    Arra figyelj hogy a kamion az 24 voltos és a 12 voltos szivar és stekker dugaljak egy külön konverteren kapják a 12 voltot, kb. 100-150W a maximális terhelhetőség. Ha többet dugsz be letilt vagy kiveri a biztosítékot. Az általad megkívánt 1kW körüli teljesítmény 12 voltról 80A felvett áramot jelentene, ez abszurd egy szivargyújtóból.

    Ha meg közvetlenül az akkura támadsz a 24 voltra, akkor elveszíted a kisütésgátló funkciót és a chassis komputer hülyét fog kapni és riasztani fog állandóan mert rendellenes fogyasztót érzékel.
    1kW 24 V mellett az 42A vagyis 1-2 óra alatt le lehet meríteni az akkut az indításképtelenségig.

    Ezt nem értik meg sokan, amikor szigetüzemű kis napelemes töltőt, 200W panelt meg egy 72AH akkut letelepítettem több terepen lévő őrhelyre, legalább telefont lehessen tölteni a kollégáknak meg éjjel menjenek a ledes lámpák, mindig megjelent egy színhülye (nem rád értem most) a 2kW iverterrel meg a mikróval, kvfőzővel, hősugárzóval (!!!) még jó hogy a mosógépet nem hozta el otthonról.
    És hiába magyaráztam nekik hogy ha ezeket használja, a 72Ah akku kb. 15 percet se fog bírni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák