Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Barret001 #83004 üzenetére

    Akkor kell túlmisztifikálni a töltést amikor a cella teljesen ki van hegyezve a hosszú üzemidőre, és tipikusan ez van az összes hordozható eszközben. Mobil, tablet, laptopok stb.
    Ezeknél nem számít a ciklusszám mert x idő múlva, ez akár fél-1 év is lehet, erkölcsileg elavul, a felhasználó rohan újat venni, ezt az 1 évet meg kibírja mindenképp. 30-40perc-1óra + üzemidő ami a reklámokban jobban cseng a konkurrenciánál, máris 4,25V vagy még efeletti töltési végfeszültséget igényel.
    Na ITT kell nagyon odafigyelni.

    Igazságod van mert én is megfigyeltem hogy nem mindig csúsznak szét a cellák balanszer nélkül.
    A megfigyelésem azt mutatja hogyha kimondottan kisáramú a terhelés, 0,05C vagy inkább alatta, akkor nagyon sokáig együttfutnak.
    Viszont pl. szerszámgép üzemben ahol 10C kisütési impulzusok és 5C állandó terhelés is üzemállapotnak tekintheő, ott nem hagyható el a balanszer sőt akár a cellánkénti külön töltés is előfordul.

    Nejed egyébként egy állítható balanszer ha szükségssé vákik, pl. a cellánkénti 3,93V max. végfeszültség miatt (ha jól emlékszek egyszer beszélgettünk erről) akkor az alábbi kapcsolás ezt megoldja. Értelemszerűen annyi kell belőle ahány cella van.
    Kiviteltől és hűtéstől függően akár A nagyságrendben is képes balanszolni.

Új hozzászólás Aktív témák