Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz PH-User #8977 üzenetére

    Építkeztem már nagyobb TDA IC-ből is, igazából nem vágyok rájuk. Megnéztem a rajzot a pdf-ben, sajnos csak az nem derül ki, hogy hány V-ról járnak a végfokok, így arra sem tudok mit mondani, hogy mekkora THD-t produkál nálad teljes hangerőn. Egyébként ha jól tudom, 2%-ig nem veszi észre az átlagember. Vicces, hogy a "D" osztályú végfokkal ellátott házimozi erősítők dobozán ott virít, hogy 10%THD. Na az már gáz.
    Meg az is kérdés, hogy vajon a teljes hangerő ebben az esetben egyenlő-e a teljes kivezérléssel, vagy valamilyen szabály miatt csökkentve van, mint pl. az mp3 lejátszóknál.

    Megcsinálhatod felőlem 1 trafóval is, azért javasoltam hármat, hogy ne utólag legyenek problémák belőle. Komoly erősítőknél mono blokkonként van külön trafó, ha 6 végfok, akkor 6 trafó, mert bizony az erősítő alkatrészek kapcsolatban állnak a trafóval, így a hang is...
    Az LG megcsinálta 1 trafóval, amivel nincs igazán probléma, mert egy ilyen házimozival úgy sem fognak olyan minőségben zenét hallgatni (már csak a mellékelt hangfalak miatt sem), hogy észre lehessen venni az áthallást. Ha egy trafóval akarod megcsinálni, akkor 250VA-s legyen legalább.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák