Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ett

    aktív tag

    válasz PHM #9482 üzenetére

    Kipróbáltam, nem működik a dolog. Már kezdem feladni az egészet. A gond az, hogy a haverom mociján tökéletesen megy, a miénken meg nem akar. Az övé 4*21 wattos indexekkel van, az enyém 4*10 wattos, de elvileg mindegy kéne hogy legyen, mivel terhelésfüggetlen relé akarna ez lenni. Az ő mociján pont úgy működik ahogy kell, ha fordítva kötöm rá akkor csak világít, ha rendesen akkor villog. Nekem meg vagy világít, vagy csak nagyon halványan és gyorsan villog. Próbáltam cserélni a kondenzátort amit írtál, de nem segített.
    Inkább csinálnék egy másikat ami működik, ha tud itt vki nekem kapcsolási rajzot ami megfelelően villogtatná a ledes indexet, ne habozzon. :) 1,5 wattos darabja az indexnek, azt tudom.
    Vagy esetleg még egy megoldás, ha teszek mindegyikre párhuzamosan egy ellenállást. Ilyet láttam mocis boltokban, csakhogy az 21 wattosokra van kiszámolva. Nekem a 10 wattosra kéne, ha segítene vki kiszámolni.

    Megpróbálom azért, de lehet hülyeség lesz. :DDD
    Elvileg ugye 4*10 watt a gyári. Ebből egyszerre csak kettő működik, vagy jobbra vagy balra indexelek ugye. Akkor marad 2*10 Watt. 20W/12V=1,666A . 12V/1,666A=7,2 Ohm az összellenállás.
    LED-es indexnél 2*1,5 Watt a két index, vagyis 3W/12V=0.25A. Rled = (12V / 0.25A) = 48Ohm.
    Rled = 1 / ( 1 / Rösszgyári + 1 / R2)) Az pedig 8,47 Ohm-ra jön ki. Vagyis nekem 8,5 Ohmos ellenállás kéne mindegyik indexre párhuzamosan kötve, hogy annyinak tűnjön a relének mintha gyári 10 wattos izzó lenne.
    Egyáltalán jól számoltam, vagy nagy majomságot írtam? A másik meg hogy louison meg más mocis boltokban még az is ott van, hogy a 21 wattosokhoz való ellenállás 50 wattos. Gondolom azért mert nagyon melegszik. Nekem akkor 8,5 ohmos 25 wattos elég lenne? Mivel csak 10 wattot kell szimulálni a relé felé indexenként.

    [ Szerkesztve ]

    Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.

Új hozzászólás Aktív témák