Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • turbolali

    csendes tag

    válasz atesss #9657 üzenetére

    Köszi a gyors reagálást!

    Nos a konkrétumok még nem véglegesek, pl méret, stb. A funkciók is változhatnak az ésszerűség és egyebek szerint. A lényeg, hogy legyen beállítható és pontos időzítőm, ami segít a felkészülésben.

    A lényeg, hogy a versenyszám, amihez kell, a következő:

    5 lövéses sorozatokat kell leadni, hatszor, egymást követően. A sorozatok között nem meghatározott, de a felkészülést lehetővé tevő szünetekkel (ezalatt rövid pihenő, tárazás, stb, kb 2-3 perc).
    A sorozat elején indítanám a szerkezetet, ami kb 10 másodpercig Pl Sárga ledes fényjelzést adna (felkészülés), majd rövid hangjelzés és folyamatos PIROS ledes jelzés 7 másodpercig (ez jó lenne, ha állítható lenne 5 és 9 sec között, valami gombokkal, pontosan), aztán más hangjelzés és 3 másodperces (célszerűen szintén módosítható hosszú) ZÖLD jelzés, a végén hosszabb, hang és ismétlődne a piros jelzéstől 5 lövésig. Ez egy sorozat. Ebből lenne 6, köztük az említett 2-3 perces pihenővel.

    A bizonyos kimenetre azért lenne szükség, mert esetleg nem egyedül gyakorolnék (max 2-4 fő), akkor a társaimnak is kellene jelzés. Ezt pl egy vezetéken lévő pár 3-6m erősebb sárga-zöld-piros fényforrás jelentené ami mindannyiunk perifériális látóterében lenne, a hangot meg valszeg mindenki hallaná. Ez esetben a fény az említett helyről felénk világítana, nem zavaróan, de érzékelhetően. A lőtér egyébként nyitott, de általában árnyékos.

    Egyszer láttam egy hasonló megoldást, de ott hálózati táplálás volt, egy kb iskolatáska méretű cuccal és a közös jelzést egy stekklámpa világítása ill, nem világítása jelezte, egy autódudával... (kb 1980-as konstrukció)

Új hozzászólás Aktív témák