Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .tnm

    addikt

    válasz Peter.70 #9997 üzenetére

    Ne haragudj, de teljesen zagyva, amit írsz.
    Egyfelől, még mindig nem nevezted meg, hogy MELYIK számlacsomag a Gránitnál.
    Másfelől, a tranzakziós adót a bankokra vetették ki, azoknak kell megfizetni. Az amit egy bank von egy-egy átutalás után az mindig banki jutalék/díj. Sok esetben éppen annyi, mint a tranzakciós adó (ezt hívja a köznyelv a tr. adó áthárításának), de akár ettől teljesen függetlenül is megállapíthatja egy bank a díjtételeket.
    Így aztán 20000 alatti tételek tr. adómentessége is elsősorban a bankoknak szól, aztán azok vagy továbbadják ezt az ügyfeleknek, vagy nem.

    Az "Alkalmanként 25 ezer, amit ha külön nézel, akkor alkalmanként 5000" rész teljesen követhetetlen, szerintem nem olvastad át, mielőtt elküldted. De a tr. adó (ami tehát a bakokra van kivetve), az egyes utalási tételeken alapul, nem a hó végi összesítésre. Azaz ha 1 millió Ft-ot 19ezres részletekben utalsz át, akkor tr. adómentes (legalábbis a hírekben lehozott szabályok szerint, magába a rendeletbe/törvénybe nem néztem bele). (És ha igaz, akkor jól látszik, hogy mennyire távol áll a jogalkotóktól a logika...)

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák