Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Ha bárkinek érdekes lehet, nemrég alaplapot cseréltem az L450-emben.

    A "régi" alaplap is tökéletesen működött, az ok az volt, hogy az még egy Haswell-es, i5-4300U procis alaplap volt, az "új" meg Broadwell-es, i5-5300U procis. Nyilván nincs nagy különbség, nem teszem le a hajamat a sebességnövekedéstől vagy ilyesmi, a Broadwell viszont kezel 16 GB-os DDR3L modult is (amihez én korábban nagyon olcsón, mondjuk a bolti ár kevesebb, mint negyedéért jutottam hozzá).

    L450-nél elég egyszerű az alaplapcsere, nem is részletezném különösebben. Az összeszerelés után visszatéve a Win 10-es SSD-t, némi szüttyögés után felállt gond nélkül a rendszer, Win licensz rendben van, egyedül a Windows Hello FPR-es bejelentkezés újra beállításával kellett szórakozni - addig nem volt hajlandó ugyanis kezelni az ujjlenyomatolvasót, mármint felismerni, hogy én most szeretnék a Windows Hello-hoz ujjlenyomatot megadni, amíg - az itt írtak alapján - nem lőttem ki a "Configure enhanced anti-spoofing feature" opciót. Utána az is elkezdett hirtelen működni.

    A notiban jelenleg 24 GB RAM van (sajnos, annyira nem voltam szerencsés, hogy 2 db 16 GB-os DDR3L modulra tudjam rátenni a mancsomat), achievement completed. :)

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák