Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    válasz ivana #115106 üzenetére

    A gyártó max. arról tehet, hogy engedi, hogy marhaságokat állíts be.

    Nem, nem lehet. Az alsó és a felső limit is megszabott, nem tudsz extrém értéket beállítani. Mármint úgy extrémet, hogy feleslegesen hülyét.

    Líthium akksit olyan 70-80%-ig érdemes tölteni, hagyni lemerülni terhelés nélkül 40-ig meg csak megbolondítja az elektronikát.

    Hogy mit és meddig és mit bolondít meg a micsoda? Itt egy dolog fog megbolondulni, méghozzá én. Ezt hogyan kell elképzelni amúgy? Csak azért, mert ilyen megbolondulást nem nagyon tapasztaltam még az elmúlt másfél évtizedben és akkor tanulok már valamit.

    Tök felesleges, ez nem ni* akksi ahol ilyesmi számít. Itt a töltési idő számít csak, az, hogy hányszor kapcsoltad rá nem nagyon. Ezért sem szabad túlzottan tölteni, mert az utolsó néhány %-ért sokkal tovább kell.

    Szerintem te a memóriaeffektusról szeretnél beszélni, ami tök jó. Csak én totál másról csipogok itt :B

    HSM: Életben nem volt ilyen bajom. Soha. Amikor ilyen történt, az vagy utángyártott akku volt, vagy utolsó merítés történt és akksi kuka. Az összes gépemet nagyjából hasonlóan használtam, mindig jól működtek :B

    Te most a kalibrációról beszélsz. Tök jó, hogy ilyen van és tényleg így működik, de ennél az esetnél nem tűnt el az akku kapacitásának fele, sőt, gyakorlatilag semennyi, 10-2-1-2+4-2+2 stb. ennyit kell játszani és megmondani éppen hol vagyok a 10-hez képest. Mikor megvettem a W500-at, 5 kalibráció kellett mire valós eredményt kaptam. Az akkuja éveket állt. Ez tiszta sor. Az a gép, ami max 2 napot áll egy héten, azt is töltőn, azt sem csumára merülve vagy fullig töltve nem csinál ilyet, sosem csinált. Egyik gépem se, legyen az Lati, Thinkpad, Elitebook vagy Fuji :N

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák