Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz thgergo #116142 üzenetére

    "15W-nál többet nem fog bírni semmilyen hűtés"
    Ezzel nem értek egyet. A T480s-em is többet bírt, mint 15W, hosszú távon is fel lehetett menni kb. 18W-ra, rövidebbre (néhány perc) 20-25W-ra is. A T14 is bőven 15W felett bírja a 4650U-mat.

    #116143 cuko : A low power kijelzőket szokták ajánlani a magasabb színtér lefedettségük miatt, a sima panelek 60% körüli sRGB lefedettsége elég béna, szabad szemmel is sokszor jól látható.

    #116144 vicze1 : Azért óvatosan a számokkal, ezek mind erősen felhasználás függőek. Nálam egy i5-8250U volt a Ryzen 5 4650U előtt, és benchmarkban és grafikában agyonverés, de a gyakorlatban a benchmarkok alapján én nagyobb előrelépést vártam, mint amit kaptam. Nagyon elégedett vagyok vele, de nem árt némi óvatosság, ha az ember nem akar csalódni.

    "Ez különösen igaz az Intelesekre"
    Szerintem csak arra igaz. :D G1 esetén az AMD ugyanúgy két hőcsöves a sima modell is, és a nagyobb hűtő jóvoltából jobban is bírja a strapát, lassabban melegszik el, több pontot kap. Legalábbis amiket láttam tesztet kivétel nélkül így volt.

    #116145 thgergo : Szerintem is nagy butaság, ennyire elengedni rövid távra. Már csak azért is, mert így kb. 3 másodperc alatt "elégeti" a turbó keretet aztán meg mehet tovább a buli 15W-on. Én sokat kísérleteztem a T480s-en az Intel Extreme Tuning Utility-vel, és valahol 25W-30W körüli rövid limittel volt a legjobb kompromisszum (gyárilag 45W). Persze, akkuról bőven elég lenne 20W, amikor a takarékosabb működés lenne a preferencia. Egyébként nem értem, miért kell ezeket a beállításokat elérhetetlenné tenni a felhasználónak, ott lenne a helye a BIOS-ban, de mégjobb lenne a teljesítményprofiloknál, paraméterezhetően. :W

Új hozzászólás Aktív témák