Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz Tim82 #120754 üzenetére

    Ez az „eldobós minőség“ onnan jutott csak eszembe, hogy arányaiban meglepően kedvezőnek találom az egyre újabb laptopok árat. A T430 és a T490 közt alig van különbség. Mintha 10 éve még lassabban ereszkedett volna le a „menny a földre“, azaz a csúcs készülékek az elérhető kategóriába. De lehet csak azért, mert napi szinten nem követtem a piacot (és a topkitot). :B
    Az ötlet onnan indult, hogy ha valamit nem szeretek a T420s-eben, akkor az a gagyi kijelzője és win10 alatt már összevissza driverei. Elkezdtem nézelődni, és szembe jött egy T430 FHD átépítés. Mivel ehhez mindenem adott, és az aksit szinte házilag fel tudom újítani, elkezdtem agyalni rajta. És az alternatívákon is, így ért a meglepetés, hogy olcsóbban lehetne már akár T460-am is IPS panellel. Mivaaan??? :Y És innen nem volt megállás a lejtőn... (A legendás Hifi magazinból ismert, Hammán Akkómán ciklus...)

    Ami mára kikristályosodott 4 fő döntési paraméter:

    • Legalább akkor teljesítmény, hogy Photoshop, Indesign elfusson rajta, ha útközben, vagy „terepen“ kell valamit igazítani. Ez mára szinte nem is kérdés.
    • Legalább 16GB ram (vagy a lehetősége), ami szintén könnyen elérhető
    • Monitor: lehető legnagyobb fényerő és színtér és legalább IPS vagy OLED. Mivel részben a munkám is és a hobbim is képekhez kötődik most ez lett a királycsináló kritérium.
    Akkuidő: minél nagyobb, annál jobb, előny, ha USB -ről (powerbank) is tölthető, vagy bárhogy növelhető a mobiltása, de úgy láttam egy 470-től fölfelé adott.

    Nézegettem a notebookcheck.com-on a teszteket, ahol a kijelzőt is elég alaposan csekkolják, és azt szűrtem le, hogy T450 utáni gépeken az FHD is „csak“ 250 nites (gyakorlatban inkább 220-230) és kis színterű. Aztán szembejött egy 2018-as generációs (gen 6 th.???) X1 carbon a B140QAN02.0, panellel és szinte 100% színlefedéssel, és azt mondtam, Waooow. Ez lesz az. Azóta csak az QHD paneles gépeket nézegetem, így szűkült a kör a 480s, X1 Carbon és az X1 Yoga gépekre. (utóbbinál előny a toll a Note3 megjelenése óta sokat írok, rajzolok telefonon, tableten tollal, és az is, hogy gyakoribb a QHD, mint a többiben. Igaz, hogy csak egy slotos, és az is forrasztott, de nem ritka a 16 GB. A dual channel elvesztése a kompromisszum)). Ahogy néztem, a 480s és a 2. gen X1Y ugyanaz a panel és a 3. gen X1Y (a tesztben gen 2018) tól van ez a panel az UHD Yogákban.

    • Minden X1 Yogához jár a Wacom és a toll?

    • Csak felvetődött a kérdés, hogy a Yoga (főleg a mechanikájának) a terhelhetősége, strapabírása megközelíti e egy 480s vagy más normál laptopét? De ezek szerint az X1 Yoga igen.

    • Illetve a kijelző karcolódás mennyire jellemző? Gondolom ilyen gorilla glas és társai nem jellemzőek ezen a területen.

    A dolgok mostani állása szerint inkább várok még vele, majd Karácsonyra, de akkor egy rendesre (UHD 480s X1Carbon vagy X1Yoga, amit kiad), ami kiváltja a T420s-t és a W530-at egy személyben: hordozható méret, elegendő teljesítmény és jó kép.
    Már csak ki kell fogni valami QHD-t világítós magyar billentyűvel (mivel a yogán az sem cserélhető)

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák