Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz bwoay #16444 üzenetére

    nagyjából ugyanezt tudom elmondani. meg az alábbi kisregényt:

    annyit hozzáteszek egyik oldalról, hogy ubuntun elég jól lehet skálázni. édesanyám a 1024x768-ra izgul a szeme miatt, kicsit leizzadtam mikor rájöttem, hogy a neki szánt t43 valami 1400x1050 (?). aztán egész jól lehetett a dpi-vel játszani, az egyetlen hiány tán egy alapértelmezett zoom beállítása a firefoxban meg thunderbirdben. ezt csak az 1440-re értem. ennek ellenére nem kéne az 1280 helyett, pedig a ledek a szívem csücske. de mostmár az affs talán jobbabban, ez szerintem nem elhanyagolható tényező (affs csak 1280-ban van, és csak 1280-as eredeti helyett lehet berakni).

    a másik, hogy tényleg sok mindent használok az x-en. kicsit extrém szitukban, mint virtuálgépben távoli asztal, abban meg böngészős app néha kevés a hely, de a csúszka nem tűnne el 1440-en se, akkor meg tök mindegy, hogy sokkal vagy kevéssel kisebb a képernyő, ha csúszkázni kell a start gombért. de ezek inkább addig problémásak, míg az ember összerakja melyik gombbal tud váltogatni full-screen meg normál között.

    persze ugyanennek a dolognak van olyan oldala is, hogy böngészéshez eltüntettem a menüsort firefoxban, meg jobbra raktam a linkeket. tabok sincsenek, arra van a tálca ugye. namost ugyanezt a fosnyadék ie-vel nem tudom eljátszani, és ténykérdés hogy a virtuálgépben zavar a sok felesleges hardkódolt ökörség fent. ott a full-screen mód se jó, mert akkor nincs tálcád meg start gombod.

    anno az egész házat felépítettem sketchupban a legapróbb részletekig 1280-on, sose volt az az érzésem, hogy most hűde hiányzik a periférián még 2-2 centi.

    én eddig inkább olyan embereket láttam, akik 14" vagy nagyobbról váltottak 12"-re, olyat nemigen aki azért váltott 12"-ról, mert kevesellte.

    az x200(s,t) nagyon alapos tervezés, továbbra is hiszem hogy a világ legjobb gépe. akármennyi pénzem lenne ugyanezt választanám, legfeljebb minden családtagnak egyet. nem is értem a többit minek gyártják.

    nem tudom, hogy jól értem-e, de az x200-ban lévő cpu alulfeszeléssel szerintem közelíthető az s-ben lévőhöz.

Új hozzászólás Aktív témák