Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz #95590400 #18182 üzenetére

    most komolyan 1:1 hasonlítod egy dupla olyan nehéz géppel? ne viccelj már.

    a palmrest benyomódása egyébként miért kritikus? nem kell ujjal csipkedni szerintem, szinte minden gépben csak egy műanyag van felette. persze a t61-ben van felette rollcage, mert dupla tömeg szakad rá ha arra a sarkára esik. ugyanez a dupla tömeg dolog érvényes a sarkánál fogásra is.

    a billre nem tudok mit mondani, mert ilyen gépet nem láttam. feltételezem, hogy ez megint nem normál használatnál flexizik, akkor meg lásd előző pont. ha a tiéd annyira szét van hullva, akkor elképzelhető a bill fémlap deformációja is, nekem ilyen a t61-en volt. visszahajlítottam és leszokott a flexiről.

    én bármelyik fedelét be tudom nyomni úgy, hogy hullámozzon, még a 8 kilós dell d630-nak is. spec a mostani panelemnél nem, mert abban nem hullámzós a panel. de a t61-ben is csak egy milis méhrács van a panel mögött, ilyen keresztmetszetben fizikailag nem lehet teherbíró semmilyen anyag. gondolom a kijelző is vékonyabb összességében, annyival kevesebb milit kell benyomni.

    szerintem olcsón vásárolt, eleve szétütött darabok alapján alkotsz véleményt, aminek kevés köze van a normális használat mellett várható tartóssághoz. nem kell beájulni semmitől, de anyagismerettel, fizikával, kibontás-megnézéssel már lehet jó következtetéseket levonni a minőségről.

    egyébként 1,2-1,4 kg között szerinted melyik márka / típus jobb, mint az x61-ed?

Új hozzászólás Aktív témák