Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yodamastah

    őstag

    válasz Gondwana #18508 üzenetére

    A nem legjobb igazabol annyit jelent, hogy a feher pont meg egesz turheto 6100k kornyeken, de a teljes grayscale tracking az mar nem olyan jo. A kozepso tartomany kicsit melegbb mint kellene, ezt konnyen ki lehet szedni kalibralassal, csak kell hozza muszer. Szerencsere ebben nincs hiany :D

    A szinhomerseklet kalibralas egyebkent is kornyezeti fenyhez illik csinalni. Pl itthon telen mesterseges feny mellett dolgozom, 2500k-s lampak mellett egy 27es IPS monitorral. Emiatt a monitort joval melegebbre allitom mint 6500k. Szoval igazabol nem veszes az AFFS panel, inkabb amit igazitani erdemes rajta, az az hogy a teljes szurke skala kb olyan szinhomersekletu legyen mint a feher pont.

    Ami viszont emlitesre melto meg, hogy az AFFS panel gamutja sRGB-n belul van. Azaz a szinek telitettsege nem valami magas. Ennek ellenere nagyon szep tiszta kepe es jo szinei vannak. Kifejezetten jok a borszinei, es nagyon jol neznek ki rajta a filmek is.

    A glare nekem nem tetszik, de kibirom. Cserebe tisztabb a kepe, mert nincs rajta folia. Nagy fenyben eleg jol lathato a korabbi TN-hez kepest.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák