Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Na, akkor most én kérek egy kis segítséget troubleshooting-hoz.

    Adott egy X61 tablet (7767-96U), ami teljesen jó lenne, ha nem volna törött a kijelzője. A kijelző boot után rövid ideig ad valamennyi képet (kb. 5 perc után megy el a kép, de színek-csíkok akkor is vannak - külső monitorral problémamentes a működés egyébként) és a Wacom digitizer panel is érzékel.

    Adott egy Ebay-ről rendelt roncs X61 tablet (7763-AD6), amelyből engem a fizikailag szemlátomást ép kijelző érdekelt, ezért megvettem. A törött kijelző még SXGA+-os (P/N: 42T0464), az "új" XGA felbontású (P/N: 42T0436).

    Ezen videó alapján dolgozva kicseréltem a kijelzőt (mármint a keretet szétbontva a panelt). Bekapcsolás után fehérség; az "új" kijelző egyáltalán nem ad képet (de a háttérvilágítás működik). A fehérség elvileg jelentheti azt is, hogy nincs minden rendesen bekötve (ezt többszörösen is leellenőriztem), vagy azt, hogy maga a kijelző kuka. Külső monitorra kötve a gép továbbra is jó.

    A bennem felmerülő kérdések:
    - hogyan lehet biztosan megállapítani, hogy az "új" kijelző hibás? Van-e rá valamilyen jó tesztelő módszer?
    - vajon a "régi" kijelző működne-e rendesen, ha a panel előtt lévő törött plexit cserélem csak ki?
    - elképzelhető, hogy a szalagkábelt is le kellene cserélni ahhoz, hogy az "új" kijelző működjön? (Elvileg amennyire én utánaolvastam, X60/X61 tabletek felbontástól függetlenül ugyanolyan szalagkábelt/invertert használnak.)
    - van rá esély, hogy a "régi" és az "új" kijelzőből össze lehetne legózni egy működő és jó kijelzőt?

    Ha van bármi ötletetek, örülnék neki - szombaton fogok újra nekiülni a szerelésnek.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák