Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Adott egy T42p noti, amit én másodgépnek használok (T60 a főgépem, X41 tablet a hurcolászós jelenleg). Szeretnék beletenni egy SSD-t. Két lehetőségem van:

    - vagy veszek bele egy Kingspec/Kingfast IDE SSD-t
    - vagy átalakítóval egy 1.8" microSATA SSD kerül bele

    Az előbbi verzió sok szempontból költséghatékonyabb: egy ilyen decensebb kínai :DDD IDE SSD összességében véve olcsóbb, mint egy 1.8" microSATA SSD + átalakító + speciális keret. Sokáig a második verzióban gondolkodtam mégis, hiszen annak az a nyilvánvaló előnye, hogy TRIM-képes SSD-t tudok beletenni a notiba.

    A problémám igazából az, hogy most jobban hajlok az első megoldás felé, de ez csak akkor érné meg hosszú távon is jobban (a 6-8k különbséget, mint azonnali előnyt leszámítva), ha egy nem TRIM-képes SSD-n is kielégítő eredménnyel meg lehetne oldani a garbage collection-t. A T42p-n valószínűleg Windows XP SP3-at és valamelyik Linux disztribúciót (a "for beginners" körből - Ubuntu vagy valamelyik származéka) használnék dual-boot-ban (már csak azért is, mert egyrészt legális OS-ben gondolkodom, másrészt jó pár régebbi játék is menne rajta időnként unaloműzésnek, ami XP-n tökéletesen fut, Windows 7-en már kevésbé). Az SSD karbantartásra tudtok-e javasolni valamilyen ingyenes alkalmazást Windows alá - vagy Linuxon milyen alkalmazást tudtok, ami lehetőleg grafikus felülettel rendelkezik (mivel terminálban nem vagyok otthon)?

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák