Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Dr. Akula #29929 üzenetére

    Nemtom amit te veszel az milyen, de hw-es esetben tökmindegy a csatoló típusa.

    Tökmindegy lenne, ha lenne olyan IDE csatlakozós SSD elérhető áron, Magyarországon, ami olyan vezérlőre épül, amelyik vagy támogatja az OS által kiadott TRIM-utasítást, vagy magától megoldaná a karbantartást. Van ilyen SSD, csak épp itthon nem elérhető (eBay-en sem). Az itthon elérhető IDE csatlakozós SSD-k (és ezek azok, amelyeknél nem merül fel átalakító stb. pluszköltsége) általában olyan modellek, amelyik az első generációs JMicron vezérlőre épülnek, amely semmilyen formában nem képes a TRIM támogatására/önállóan elvégzendő karbantartásra.

    Épp ezért vetődik fel a kérdés, hogy ha ilyen SSD-t (Kingspec/Kingfast, esetleg Transcend) veszek, milyen alkalmazással tudom kielégítően megoldani a karbantartását Windows XP és/vagy Ubuntu alatt.

    Ha nem lehet megoldani normálisan, akkor valószínűleg lenyelem a békát és a drágább megoldást (1.8" TRIM-képes microSATA SSD + átalakító + keret) választom.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák