Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    Üdv! Újdonsült Lenovo ThinkPad X240 tulajdonos vagyok, és volna egy-két kérdésem a szakértő urakhoz :R
    A készülékben 4GB RAM van és egy 500-as HDD, utóbbi egy 16 GB-os SSD "cache"-sel van megtámogatva. Pár nap használat után kiderült, hogy ez így kevés lesz nekem a grafikai munkavégzés mellé, így máris bővítenem kell, ami valószínűleg nem is lesz annyira egyszerű, mint elképzeltem :(

    Szóval, a terv az volt, hogy az 500-as HDD-t meghagyom és a 16 gigás M.2-es helyére teszek be egy 128-as SSD-t (sikerült találnom egy méretben megfelelőt a slotba). Két gonddal szembesültem most: az egyik, hogy az M.2-es meghajtó nem kapott CRU jelölést, a nem cserélhető elemek között szerepel. Támadhat ebből valami gondom ha kicserélem? (A szervizkönyv és YouTubeos videó alapján nem tűnik bonyolultnak, teljesen hozzáférhető helyen van a modul.) Működne egyáltalán rendszermeghajtóként az új SSD, vagy a rendszer mindenképp cache szerepbe kényszerítené?

    A memóriamodulnál egy HyperX-re modulra esett a választásom. Szoktak gondok lenni a más gyártók által készített külső modulokkal, vagy simán működhet vele a nem Levono által gyártott modul is? Nagyon hangsúlyozzák a Lenovo oldalon a "low voltage" tulajdonságot... ezt nem nagyon értem, lehet, hogy a gyári RAM más feszkón megy, mint az általam kinézett HyperX?

    Köszönet előre is a segítő válaszokért :R

Új hozzászólás Aktív témák