Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    válasz FoxiestFox #84011 üzenetére

    Korábban (sőt még mindig, mert nem költöztem át :) T410-et használtam. A T450-en is érezhető azért hogy gyengébb a minőség, de hát még mindig sokkal jobb mint egy T410-korabeli konzumer laptop :)

    Elsőre meglepően vékony, kb mint egy T420s vagy még vékonyabb, nekem furcsa hogy jobb oldalra került a VGA és az Ethernet csati, én ezeket használom itthon, kicsit kényelmetlen hogy útban van az egérnek (tudom vegyek nagyobb asztalt :) )

    A világítós billentyűzet kirány, tényleg jobb mint a ThinkLight, bár ha oldalról vagy túl alacsonyról nézem, akkor kivilágítanak a ledek a gombok alól (pl film nézéskor), ami elég zavaró. Normál gépelési pozícióban viszont teljesen jó.

    Szerelni viszont elég vacak, nincs az alján kisablak a RAM+minipci kártyáknak, winyónak, stb, az egész alja egyben jön le, plusz körben bepattanós műanyag pöckök, mint a telefonoknál, tableteknél. Spéci, puha műanyag feszegető szerszám vagy gitárpengető nélkül lehetetlen szétszedni úgy hogy ne maradjon nyoma. Viszont ha már sikerült leműteni az alját, akkor egész jól szerelhető, minden hozzáférhető.

    Van benne M.2 slot, de csak 42mm-es, ezzel az M.2-es SSD-k jó része kilőve, én nem is találtam 256GBnál nagyobbat semmiből, így végül SATA-s SSD lett bele.

    A RAM 16GB-ig bővíthető, ennyit raktam bele, elég jól megy :)

    Van negatív is :) Rendszeresen magától leszakad a WiFiről ha nem használom, ha újracsatlakozok egyből jó, egy ideig. Azt írják az okosok hogy ki kell kapcsolni a Wifi kártya energiatakarékosságát ("Allow the computer to turn off this device to save power" -> off), de ez nem oldotta meg. Egyáltalán miért kapcsolná ki ha töltőn van? :)

    Majd még írok ha találok valami problémát. Te is tervezel váltani?

    Petya

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák