Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz FerNandor #93744 üzenetére

    De ha esetleg nem rakok fel moddolt BIOSt, akkor is megy majd a SATA 3 a T61-ben, csak max SATA 1 sebességgel, jól értem?

    Jól. Ettől még hasznos a moddolt BIOS, nem csak a SATA 2 sebesség miatt, hanem kiüti a WLAN kártyákra vonatkozó whitelist-et. Nekem is így van Thinkpad R61-ben Intel 7260HMW-m, ami dual band, AC-s szabványt tudó kártya és enyhén jobb bármelyik gyári opciónál.

    Moddolt BIOS-t innen, csak egy kicsit utána kell olvasni, hogyan kell feltenni és nem lesz gond, azért ez nem agysebészet/atomfizika tárgykör, hiszen még én is meg tudtam csinálni nem egyszer. ;)

    A gyorsabb bootolás érdekében nem bekapcsolni kell a fast bootot?
    Most egyébként akkor a fast boot az nem ugyanaz, mint a boot mode-ban a quick opció (a diagnostics mellett).

    De, a kolléga kissé összemosta a Windows 8-tól meglévő Fast Boot opciót az általad is megtalált BIOS opcióval.

    Btw, én ki szoktam kapcsolni a Windows Fast Boot-ját is, mert 1. ha ki akarom kapcsolni a gépet, akkor az valóban legyen kikapcsolva, 2. egy rendszermeghajtóra telepített több oprendszer esetén más oprendszernél (Linux) okoz anomáliákat.

    de lehet, hogy a toucpad felületét is kicserélem, néha a görgetés nehezen aktiválódik, gondolom a kopás miatt.

    Asszem, egy-két ezres tétel eBay-ről több darab matrica és jobb lesz (textúrára és tartósságra is), mint a gyári touchpad-et fedő matrica.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák