Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz Ringman #9405 üzenetére

    így visszaolvasva az eddig leírtakat valami mégis rossz odabent. jól értem, hogy max venti fordulat mellett is 94 fok a proci terhelve?

    a ventilátor nem egy részecskegyorsító, valószínűtlen, hogy "kicsit" elromlik.

    inkább tippelnék arra, hogy a szervizes emberke is behány már a sok csapágyas t61-től, aztán szarik rá lepucolni az eredeti pasztát. nekem ez a művelet annyi időt vett igénybe a gyurmaszerű gyári pasztával, mint az egész szerelés összesen. nem csodálnám, ha fújkálás / wd40 után ugyanúgy vissza lenne rakva az eredeti hővezető lap.

    az megint valószínűtlen szerintem, hogy egy új hővetető rosszul lenne berakva. elméletileg lehetséges, hogy a csavarok nem lettek rendesen meghúzva, de azt tényleg relatíve rizikómentesen ellenőrizheted, ha lebontod a bill-t az általad linkelt leírás alapján. odáig nehéz elrontani, a neheze a hővezető kiszerlése de azt meg nem kell ha csak a csavarokat ellenőrzöd.

    mondjuk 94 fokos cpu-nál nem áll fent a "nem romlott el". ez már olyan dolog, ami szerintem nem tesz jót az alaplap környező alkatrészeinek a durva hőtágulás miatt.

    a többiek majd megmondják, hogy a venti cseréje (azaz az újrapasztázás) jár-e garivesztéssel. ha jól értem nem.

    egyébként a szellőző rács tiszta? van egy kompresszor / levegős spray a közeledben, amivel kifújhatod? esetleg száraz pofával tüdőből is meg lehet próbálni.

Új hozzászólás Aktív témák