Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dönc

    tag

    válasz LLKobe #27008 üzenetére

    Nekiugrottam az igért tesztnek, elsőre nem bonyolítottam túl, de az összes bios beállítás le van mentve, így bármikor reprodukálható. de ez kb. fél órába belefért. Minden kör gép újraindítás után futott le pár perccel.

    Annyit csaltam, hogy az összes tesztéln a CBr23 prioritását magasra állítottam a feladatkezelőben, hogy ne kelljen sokat pöcsölni a háttérben futó alkalmazásokkal.

    Csináltam egy mérést mielőtt a BIOS reseteltem volna:


    A korábbi #27006 hszben látható beállítások mellett futott le a teszt. Így hozzávetőlegesen 130W, amit a CoreTemp mutatott maximum.

    Kövi teszt: bios reset, secure boot visszakapcsolva, minden alapon ezen kívül.

    Pontokban alig van eltérés, viszont itt már 150W volt a maximum, amit a core temp mutatott. Ez látszik is, hogy emelkedtek a hőfokok.

    Kövi: RAM XMP bekapcs, CR1-re beállítva.


    Számottevő eltérés nincs az előzőhöz képest, maradt a 150W körüli CoreTemp által mutatott maximum.

    Kövi: Mivel az Enchached M-C performance auto-n volt alapon, így ezt átraktam off-ra.

    Itt jött a meglepi. CoreTemp 150W-160W körüli értékeket mutatott a teszt közben. Hőfokok is magasabbak, mint korábban. :F

    Szóval mi is a konklúzió? Egyelőre semmi logika nincs a kapott eredményekben számomra. Talán annyi, hogy a limitek piszkálása a legkevesebb és ennél sokkal fontosabb beállítások is vannak. A pontszámok meg alig térnek el. Még jövök majd egy, mondjuk egy 33W limittel futtatott tesztel is. :)

Új hozzászólás Aktív témák