Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dönc

    tag

    válasz Daffchy #27017 üzenetére

    Valami nagyon furán működik, megnéztem 33 és 65W power limittel mit gurít a proci.

    33W-nál 2500MHz körül tetőzik a max freki, 65W-nál 3000MHz környékén.

    Alapra visszatett BIOSban látszik, hogy a limitek megadott értéke auto, viszont mellette ott a 65W, mint gyári alapérték. az Alábbi méréseket már nem az alapértékre állított biosban mókoltam, hanem a biosról csatolt képeken láthatóak mellett, hisz látszik, hogy alap bios beállítások mellett 20-30W-al nagobb értékeket mutat a coretemp, így ennek értelme nem lenne sok.

    33W-os limit:

    Teszt alatt 2500MHz max freki.

    65W-os limit:

    3000Mhz körüli max freki.

    Bónusz 65W-os limit + Enchaced bekapcsolva:

    Semmi eltrérés az előbbitől.

    #27017-re válaszolva, nekem is ezt adta ki furcsa módon. A saját alapbeállításaim annyiban térnek el a bios alapértékétől még, hogy fixálva van a proci 4500MHz-re, azaz fölé megy valami furcsa oknál, de nem veszi vissza ennél jobban sose.

    Pár ponttal azért lett nálam több, mert a cbr23 prioritását feljebb raktam a feladatkezelőben normálról magasra. Ezt azért tettem, mert egy rakat cucc fut nálam a háttérben: MSI afterburner, Epic, Steam stb. így ezek nem zavarnak be a végeredménybe. Mivel minden mérés újraindítás után futott, kényelmetlen lett volna ezeket bezárogatni egyessével.

    Az eddigiekből talán azt szűrném le, hogy 9000 pont fölé ezzel a mókolással nem nagyon lehet eljutni egy non-k 9700-al.

    Viszont ezzel el is indult bennem a vezérgiliszta, hogy a 9000 pontot, hogyan lehetne minél kevesebb hőtermeléssel elérni. UV részét talán túl hamar elengetem tavaly, holnap valószínúleg erre fogok fókuszálni. :)

    Még egy gondolat: Milyen Bios verzió van nálad? Nekem a Z370p D3-hoz kiadott utolsó. Legegyszerűbben a CPU-z Maindboard fülént tudod ellenőrizni. Viszont a z390 UD-ből kettő verzió készült rev 1.0 és 1.1, bár mindkettő esetén az F10 az utsó.

    Szerk.:
    Túl sok gyakorlati haszna egyébként ezekenek a kísérteleknek nem nagyon van, hisz egy mai Proci simán jóval 30000 pont fölötti eredményket mutat CBr23-ban. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák