Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Digger

    senior tag

    válasz Digger #11979 üzenetére

    Sziasztok!
    Még mindig küzdök az Invitel VMG1312-B10A modem/routerével! Az előzmény hozzászólásban kérdeztem, hogy valakinek volt-e már gondja vele, aztán rögtön megkaptam, hogy miért itt kérdezek, ez offtopic! Komolyan mondom ez számomra ovis dolognak tűnik! "Menj innen! Ez az én homokozóm!"
    Szóval most már egyértelmű, hogy a router konfiggal van valami gond, mert ha a munkacsoport gépet rádugom, nem lehet egymást pingetni, ha a DHCP oszt címet, de ha fixre állítom őket akkor sem. Érdekes módon a munkacsoport gépei látszódnak, de ha meg szeretném nyitni valamelyiket, akkor nevet/jelszót kér, de ha megadom, akkor sem enged be. WinXp-ről van szó. A routerbe belépve tudom külön-külön pingetni őket, de egymást a gépekről megszólítva már nem. Ma hoztam egy switch-et, erre dugtam a kábeleket, és egyet az Invitel routerébe. Azonnal teljes értékűen működött a hálózat, úgy ahogy kell neki! Az Invitel routerébe be tudok lépni, de ott nem találtam semmi olyat, ami hasonló dolgot kellene állítania.
    Találkozott már valaki hasonlóval?

    A másik idevágó kérdésem, hogy hogyan működik a router USB portjára dugott háttértár megosztása? A webes config oldalon engedélyezve van, de sehogy sem tudom ezt sem működésre bírni, mint ahogy a printer megosztást sem!
    Lehetséges, hogy ezekbe az eszközökben nem az eredeti router firmware van, hanem egy Invitel által modizott?

Új hozzászólás Aktív témák