Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NowWhat?

    tag

    válasz Źşë' #7002 üzenetére

    Gondoltam reagálok 1-2 itt elsütött gondolatfoszlányra:

    "amúgy nem várható kormány rendelet arról hogy kötelesek ezt a "szolgáltatást" ingyen eljuttatni minden egyes háztartásba"

    Sem most sem később nem lesz várható ilyen kormányrendelet. Minden kommunikációs vállalkozás profitorientált és minden kommunikációs cég komoly száz milliókért vásárolja az internetkapcsolatát, hasonló összegért tartja fent hálózatát, tartja azt karban ill. fejleszti, fizeti, képzi humán erőforrásait. 1-1 piacvezető szolgáltatónál lásd UPC, DIGI esetén ezek a költségek éves szinten több százmilliárdos tételt jelentenek. A mobil és egyéb kommunikációs piacokról nem is beszélve. A kommunikációs szektor az egyik legnagyobb anyagi erőforrást igénylő piac.

    "mint az amcsiknál?!"

    Ezt a hülyeséget meg honnan vetted? Az egybesült államokban sincs tömeges ingyenes házig vezető internetkapcsolat. Ingyenes, városszintű wi-fi lefedettségre volt kísérlet de ez a projekt is csúnya kudarcba fulladt néhány éve. Egyébként megsúgom, hogy átlagos internetlefedettségben és sebességben sem állnak jobban nálunk az egybesült államok.

    "de ezt a tervezetet hallottam kitűzött célként,"

    Akkor valamit nagyon csúnyán félrehallottál. Sosem volt ilyen tervezett. Amire te gondolhatsz az arról szólt, hogy az ország minden pontjában elérhetővé kell tenni a szélessávú internetkapcsolatot. Ez a kezdeményezés pedig ügyefogyottá vált mivel nemrég az EU elfogadott egy törvényt mely 2014-re kötelezővé teszi minden EU-s országban az ilyen szintű szolgáltatást.

    "fejleszteni meg kb annyira fognak mint a magyar volán területén lévő kék színű fapados volán buszokat"

    Jelenleg MO-n a nemzetközi gazdasági helyzet ellenére és a kivetett kommunikációs cégeket sújtó rendkívüli adó ellenére is nagymértékű fejlesztések zajlanak. Bár ez első sorban a piacvezető és közepes méretű szolgáltatóknál jellemző. A kis és mikro szolgáltatók nagy valószínűséggel nem fogják bírni a rendkívül kemény versenyt és a természetes piaci szelektáció útján fognak elvérezni néhány éven belül. Az adott területen monopol helyzetben lévő szolgáltatók pedig szintén nem fognak fejleszteni reális versenytárs megjelenése nélkül. Lásd UPC 29-es körzet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák