Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #74459392

    törölt tag

    Iphone 4s akku gyors merüléséről egy kis történet, hátha hasznos lesz valakinek:

    Vettem egy iphone 4s-t, aminek az akkuja gyorsan merült, ezért vásároltam bele egy új akkumulátort. Kicseréltem, de a ugyanúgy merült, mint a régi. (már korábban írtam, hogy az eredeti akksit jó megtartani, mert az újjal nem engedte restore-olni a telót az itunes, 29-es hibakód)
    Közben kiderült, volt egy érdekessége a telefonnak, mégpedig az, hogy nem lehetett kikapcsolni. Azaz kikapcsolt, utána pár másodperc múlva magától vissza kapcsolt.
    Így már két hiba volt: akku gyors merülés és nem lehetett kikapcsolni. Úgy sejtettem, hogy összefüggés van a két dolog között, ezért mielőtt egy új akksival próbálkoztam volna ismét, előbb a kikapcsolási problémát akartam megoldani, hátha ez megoldja mindkét dolgot. A dokkló csatlakozót cseréltem ki (ez egyben van a mikrofonnal is), habár annak semmi hibája nem volt, látszólag. A csere megoldotta a kikapcsolási problémát, és szerencsére vele együtt a fogyasztás is megjavult, tökéletesen funkcionál az új akkumulátor.
    Azért írtam ezt le, mert mielőtt lemondanánk a telefonról, érdemes kipróbálni ezt, 1-2ezer Ft-os alkatrészről van szó.
    Azt nem tudom, hogy a kikapcsolás és a fogyasztás között volt-e összefüggés, de hamarosan egy olyan telefonon is cserélek alsó csatlakozót, ami szintén nagyon gyorsan merül új akkuval, de kikapcsolási-újraindulási hibája nincsen. Majd kiderül...

Új hozzászólás Aktív témák