Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ragnar95

    nagyúr

    válasz Gsx-rr #175510 üzenetére

    Látom még mindig nagyon sokakban megvan a tévhit, hogy iOS-en az appok csak úgy a háttérben futhatnak, illetve hogy minden ami app ami a multitasking barban van, az valójában a háttérben fut :U
    Tisztázzuk egy kicsit a dolgokat:
    1. A multitasking baron minden egyes app ott van, amit megnyitottál korábban, attól függetlenül hogy ez valójában még a memóriában van-e vagy a rendszer rég kilőtte onnan.
    2. Nagyon kevés app tud valójában a háttérben futni és ezek mindegyike valamilyen speciális tevékenységet futtathat csak a háttérben (GPS, zenelejátszás, VOIP,stb.), ezt is csak bizonyos ideig, a rendszer lelőheti őket.
    3. Alapból az appok hibernálódnak ha kilépsz belőlük, tehát semmilyen folyamatot nem futtathatnak a háttérben (kivétel az előző pontban felsorolt appok), ergo semmivel sem merítik jobban a telefont, mivel csak a memóriában tárolódnak, nem futtatnak semmit a háttérben.
    4. Limitált ideig futtathatnak csak folyamatokat az appok a háttérben (ez 10 perc iOS-en) pont azért, hogy semmilyen app ne szívhassa le az akkudat.
    5. A rendszer kilövi a rég nem használt appokat a memóriából ha szüksége van szabad memóriára.

    A fenti pontok alapján asszem világos lehet mindenki számára, miért csak magukat szivatják azok, akik kézzel kilövik az appokat a multitasking barról.

    [ Szerkesztve ]

    Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

Új hozzászólás Aktív témák