Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    válasz Scarletiel #267122 üzenetére

    Szerintem nem túl kicsi a 13 Mini, hanem pont jó. Én minden nap nézek rajta filmet is, meg rengeteget olvasok róla böngészőből, és nincs vele semmi gond, nem érzem túl kicsinek. Viszont a sima 13 meg szerintem már túl nagy.

    Akkuban sem kevés a 13 Mini, igazából felülmúlta a várakozásomat. Van, hogy este lefekvéskor még 50% felett van, pedig azért (sajnos) megvan a napi több óra Facebook meg webezés meg némi játék, meg filmnézés, meg némi fotózás.

    Én stock Androidról (Pixel 3a) váltottam a 13 Minire. Hát, amennyiben jobb, annyiban rosszabb is, az a véleményem. Vannak tök jó ötletek az iOS-ben, meg néhány dolog egész jól működik, de ugyanennyi dolog meg rosszabb, és felesleges limitációkkal van tele, sokkal kisebb a szabadságfok, sokkal kevesebb a testreszabhatósági lehetőség. Meg néha olyan érzésem van, hogy aki a gyári Apple szoftvert készítette, soha nem használta egy percig sem, különben nem ilyen roppant idegesítően működnének (pl. az iMovie-ba beimportált fotók időben visszamenőleges sorrendben töltődnek be, és egyenként kell őket a megfelelő helyre húzni - ki akart valaha is időben visszafelé sorrendű videót készíteni a fotóiból?!) Szóval kaptam jó dolgokat, de ugyanannyi rosszat is.

    Az amúgy nem igaz, hogy ne lenne akadás 13 Minin, meg hogy ne lennének kisebb bugok. Érzésre kb. ugyanannyi bug van mint Androidon, appokból pedig kevesebb, kevésbé lehet megtalálni az igényeknek leginkább megfelelőt. Ráadásul rengeteg app tök drága az Androidhoz képest, és gyakori hogy nem csak tök drága, de havonta vagy évente ki kellene fizetni az összeget, mert nem egyszeri díjasok, hanem előfizetés rendszerűek. (Meg engem mondjuk eléggé bosszant, hogy pl. ha keresek valamit az App Store-ban, akkor az első találat mindig hirdetés, és lentebb kell görgetni, hogy a tényleges találatot meglássam. Ebből én azt érzem, hogy nem engem akar kiszolgálni, hanem a pénztárcamat akarja leszívni.)

    Ha megfelelő méretű és kamerájú telefon épp ott lesz kapható, következő telefonnál simán visszaváltok Androidra. Nem vagyok meggyőzve, hogy milyen jó az iPhone.

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák