Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    A pletykák szerint az iOS 17 megszünteti az iPhone X, az első generációs iPad Pro és egyebek támogatását

    Az iOS 17 és az iPadOS 17 megszünteti az iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, első generációs 9.7 hüvelykes és 12.9 hüvelykes iPad Pro, valamint ötödik generációs iPad támogatását egy olyan forrás szerint, amely bizonyítottan rendelkezik a közelgő szoftverfrissítésekkel. A listán szereplő eszközök 2015 novembere és 2017 novembere között jelentek meg.

    Amennyiben ez a pletyka pontos, az iOS 17 és az iPadOS 17 nem lesz kompatibilis a legtöbb A11 Bionic chippel vagy régebbi eszközökkel. Kivételt a hatodik és hetedik generációs iPad modellek az A10 Fusion chippel jelentenek, valamint a második generációs 10.5 hüvelykes és 12.9 hüvelykes iPad Pro modellek az A10X Fusion chippel.

    Az A5–A11 chippel felszerelt iPhone-okat és iPadeket egy bootrom biztonsági rés érinti, amelyet az Apple nem tud javítani ezeken az eszközökön, mivel a bootrom csak olvasható állapotban működik. A hiba kihasználása lehetővé tette, hogy ezeket az eszközöket folyamatosan feltörjék az iOS verziók széles skáláján, lehetővé téve a behatolók számára az iOS fájlrendszer módosítását.

    Tavaly az iOS 16 és az iPadOS 16 jó néhány eszköz támogatását megszüntette, köztük az iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, eredeti iPhone SE, végső iPod touch, második generációs iPad Air és negyedik generációs iPad mini.

    Az Apple várhatóan június 5-én, a WWDC témaindítóján jelenti be az iOS 17-et.

    Forrás: macrumors

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák