Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    Mi történt?
    Évek óta folyamatosan nőtt a legújabb iPhone modellek felhasználói élmények ötcsillagos aránya. Úgy gondolják, hogy ez valószínűleg két tényezőnek köszönhető. Az első egyszerű: a telefonok jobbak lettek. A telefon minden új generációjával az Apple jelentős fejlesztést vagy új funkciót vezetett be. Néhány év alatt nagy javulás történt a sebesség és a teljesítmény terén. Más években jobb kamerák vagy új, nagyobb méretek voltak. Ésszerű feltételezni, hogy a fogyasztók értékelték ezeket a fejlesztéseket, és egyre kedvezőbb véleményekkel reagáltak.

    A második tényező, amely hozzájárulhatott az értékelések fokozatos javításához, az, hogy a fogyasztók általában kedvezőbben értékelték a dolgokat az idő múlásával. A hírnévinfláció trendjét először Joe Gold, a PerfectRec vezérigazgatója azonosította az online piactereken egy 2022-es közgazdasági cikkben, amelynek társszerzője John Horton professzor az MIT-ről és Apostolos Filippas a Fordham Egyetemről. Lehetséges, hogy az a szokás, hogy mindent ötcsillagosra értékelnek – amelyet olyan alkalmazások tanítanak a fogyasztóknak, mint az Uber, az Airbnb és az Etsy – az általános termékértékelésekbe is átterjedt.

    Ezek a trendek meglepőbbé teszik a legújabb telefon ötcsillagos értékelésének csökkenését.

    A PerfectRec-nél több száz fogyasztói terméket elemeztek, hogy személyre szabott termékajánlásokat tegyenk. Gyanítják, hogy az iPhone 14-gyel az történt, hogy a javulás üteme egyszerűen nem felelt meg az ügyfelek elvárásainak. Nem volt nagy új, kötelező funkció, és a fogyasztók nem tartották érdekesnek a fokozatos fejlesztéseket, így kevesebben értékelték öt csillagra. A mainstream kritikusok általában "szerénynek" és "tini frissítésnek" nevezték az iPhone 14 teljesítményjavulását. Ezt a felfogást valószínűleg megerősítette az Apple azon döntése, hogy újra felhasználja az iPhone 13 Pro A15 chipjét az iPhone 14 alapmodelljében - ezt a döntést általában az alacsonyabb árú kínálatuknak tartják fenn. Ez volt az első alkalom, hogy az Apple újra felhasználta az előző generációs chipet egy új zászlóshajó telefonban, és nem ez volt az egyetlen újrahasznosított alkatrész, amely csalódást okozott a rajongóknak. Az Apple nem frissítette az iPhone 14 alapmodelljének 60 Hz-es frissítési gyakoriságát, és nem cserélte le a sokat szidott "notch"-ot egy igazi lyukasztott objektívre, amelyet sok megfigyelő remélt. Ehelyett a bevágás az iPhone 14 alapmodelljén maradt, és enyhe frissítést kapott a 14 Pro és Pro Max "dinamikus szigetére".

    Egyéb tanulságok: Az iPhone 5c az Apple legkevésbé kedvelt telefonja, míg az iPhone 13 Pro Max a legkedveltebb


    Szereted, amiért fizetsz: a fogyasztók következetesen kedvezőbben értékelik a drágább profi modelleket

    Módszertan és korlátok
    Ez a metaelemzés a Google-on közzétett 669 543 felhasználó által generált értékelésen alapul. Az adatokat 2023 áprilisában gyűjtötték, és idővel változhatnak.

    A modellenkénti értékelések száma a legalacsonyabb 2 304-től az 56 832-es csúcsig változik.
    Előfordulhat, hogy a felhasználók véleménye idővel változhat.

    Forrás: PerfectRec

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák