Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    válasz kchris78 #290236 üzenetére

    ezt értem, de nekem csak a telóm meg a tabletem apple termék, a számítógép windowsos/linuxos PC.
    És most sok-sok kínlódás után arra a következtetésre jutottam, hogy ebben a környezetben tulajdonképp lehetetlen megszerezni a 12mpix-es fotókat telóról.

    Próbálkoztam usb kábeles átvitellel, de az átvitel közbeni realtime heic->jpg vagy h.265->h.264 konverzió miatt rendszeresen lefagyott a teló, tűz forró lett és mindig újra kellett indítani. Ez szerintem elég szégyen egy apple terméknél. Erről egyébként sok helyen olvastami.

    Akkor döntöttem el, hogy előfizetek iCloudra, majd onnan letöltöm szépen. Itt meg jött a feketeleves, hogy onnan sem tudom megkapni a full size fotókat (vagy igen, de akkor minden effekt, és portré hatás nélkül), csak 3mpix-ben

    És most akkor arra jutottam, hogy ki kell kapcsoljam a telón a saját formátumát és 'most compatible' módban kell használnom, amivel ilyen gondok nem lesznek, cserébe 2x annyi helyet foglalnak majd a képek/videók (oké, ezzel tudok élni), de a 4k 60 fps opció viszont eltűnik.

    A legkorrektebb az volna, hogy az apple szépen ráírná a dobozra a csillogó technikai paraméterek mellé, hogy vegyél apple számítógépet, akkor fog rendesen működni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák