Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    A vezetékmentes töltés szabványosítva lesz Qi2 néven. Ennek az alapjait az Apple biztosította a MagSafe alapján, mivel ők is tagjai a WPS-nek. Arról, hogy ez visszafelé hogyan lesz kompatibilis, még nincs infó.

    Egyébként a MagSafe-et a gyűrű teszi és az MFI. A gyűrű és a farok a nagy dobás. Az a baj a Qi-vel, hogy nem pozícionálja a telefont a töltéshez optimális pozícióba. Ha nem az optimális pozícióban teszed a telefont a töltőre, akkor jobban fog melegedni a készülék mint ha a lehető legrövidebb távolságban lenne. Ráadásul a töltési veszteség is nő a távolsággal. A MagSafe gyűrű és a farka erre való, optimális pozícióba kényszeríti a készüléket.
    Ezt veszi át a Qi2, és gondolom a hozzájuk kapcsolódó feature-öket, mint az animációk stb. amihez valamilyen plusz elektronika lehet.
    Ettől függetlenül az Apple még megtarthatja az MFI-t, semmi nem tiltja :(

    ref.: https://www.wirelesspowerconsortium.com/qi/#qi2

    Más: így avul el pillanatok alatt az autókba épített töltőpad is :D Gratulálok! Kíváncsi vagyok, hogy az autóiparnak kell-e még további 100 év, hogy hasonlóan bővíthető legyen itt-ott mint mondjuk egy PC. Vagy mint az ominózus töltőpad. Miért ne volna cserélhető. Egye fene, még akár licencet is dobhatnak az árába, hogy az OEM-nek is megérje. Miért nem buli az, hogy megveszem az autót és később felfelé bővíthető lenne néhány elektronikai dologban. Főleg úgy, hogy sokszor az elektronika benne van az autóban, csak a firmware nem hajtja meg. Én meg mondjuk 1 év múlva összegyűjtöm rá a pénzt és csak cserélni kellene a firmware-t. Na, mindegy csak okoskodok itt... :W

    [ Szerkesztve ]

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák