Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Oldman2 #291603 üzenetére

    Én is úgy tudom eleve nem úgy tervezték az iOS-t. Hasonló okból csak 17-ben lesz crossfade az Apple Music-ban, valamit újra kellett írniuk a motorháztető alatt.

    Szerintem technikai okok mellett szemlélet is benne van, ha annak idején 4-5 különböző hangerőcsúszkát odaraknak Steve Jobs elé, rögtön megvétózta volna mondván túl zsúfolt és az iPhone az egyszerűségről szól. MacOS-ben sincs olyan volume mixer, mint Windows-ban. Olyan mint egy TV, HIFI halkítod vagy hangosítod, nem kell mindenre külön csúszka, így gondolták: legyen a telefonon egy fizikai némító gomb, oldalsó gombok, egy beállítás hozzá és a CC csúszka.

    Arról lehet vitatkozni jó vagy nem jó így, de 15 év alatt az iPhone tábor így szokta meg, az Android tábor meg a 4-5 külön csúszkát szokta meg. Ha én arra ránézek, tartanék attól este álmosan véletlenül az ébresztést húzom le vagy média helyett a hívásét, vagy nem tudom lehet nem akkora ügy ez. Ki mit szokott meg.

    Itt iOS nem kell nézegetnem, van egy fix csengetési hangerőm, van a fix alvás mód ébresztőhang, napközben többnyire rezgőn vagyok, a média hangerő közepes, este automatizálással alacsony. Face ID látja amikor használod a telefont és akkor nem bömböl az arcodba a hangosra állított csengőhang. A fizikai némítógomb miatt csak benyúlsz a zsebbe és tudod a kapcsoló állását, elő se kell venni a telefont. (pl. amikor moziba mész, mások kezében ott világít zavaróan) Lehet csak megszokás kérdése, de nem gondoltam még ennél is több hang opció kellene.

    #291607
    Hát gondolom akik sok mindent másolgatnak egyszerre ide-oda. Talán hosszú nyomásra lehetne egy menü több vágólap item és választani éppen mit szúrsz be, de szerintem annak idején ezt is szándékosan egylövetűre tervezték az egyszerűség jegyében. Windows-on bár van opció, alapból ott sincs bekapcsolva, default egylövetű a vágólap. Talán adatvédelem miatt is, abban nőttünk fel, ha miután másoltad a titkos jelszavad valahova és aztán másoltál egy egyszerű hétköznapi szót, akkor felülírtad a vágólapot és kész. A több tárhelyes vágólapnál viszont ott marad előzményekben a kényes adat is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák