Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz markknight #292464 üzenetére

    +1. Tárhely terén 2013--2015-ben az 5C majd a 6S esetében a 16 GB még tárhely volt számomra, el nem tudtam képzelni, hogy nagyobb kelljen. Kényelmesen elfértek az appok + 2--3 GB zene, és 5--8 GB közti helyem így is volt mindig.

    Mostanra okkal nincs 16 GB-os modell, sőt, már 32 GB-os sem. A SE3-nál látom, van még 64 gigás, de már a 13 Mini esetén is 128 GB volt a legkisebb. Kell is ez a tárhely. A szokásaim nem változtak és most a 128 GB-ból 101 érhető el. OK, 2--3 GB-nyi szemét biztos van rajta, mert amióta van a fájlok, azóta sokszor a PC helyett ezen intézem a mindennapi fájltologatós ügyeimet és minden is le van rá másolva ami egyszer is kellett az SMB-n elérhető szerveremről.

    De hízik mindennek a tárhelyigénye, 2015-ben a 120 GB-os SSD kapacitása kimondottan lehengerlő volt számomra, most már a 256 GB-oson férek el némi odafigyeléssel, az igazi kényelmet a leendő laptopom 512 GB-os tárhelye fogja nyújtani.

    Az akkumulátor viszont egy érdekes kérdés. Nekem az 5C után a 6S volt az a telefon, amiben leesett az állam, hogy az aksi akár két napig is bírja az én használatommal. Ezt azóta egyik sem tudja hozni. Ugyanakkor a 8-asomnak nem én voltam az első gazdája, a SE2 akkuja meg közismerten gyenge. A 13 Mini üzemidejével elégedett vagyok, este használattól függően 40--60% körül rakom töltőre, de ebben van azért elég masszív nyomkodás és éjjel-nappal aktív WireGuard VPN, hogy elérjem a saját felhőként használt szerveremet, ahhoz nem vagyok elég bátor, hogy közvetlen kirakjak nyilvánosan elérhetőre bármit :DDD
    A VPN pedig számottevően meríti, pláne, ha forgalom van benne. A bitwarden például ezen keresztül működik és ha már Bitwarden, a használatom 60%-át a Safari-ban böngészés teszi ki. A natív appokkal nem sikerült megbékülni a legtöbb oldal esetében.

    Iszonyúan erőforrásigényesek a mai alkalmazások, szolgáltatások, de ez nem csak az iOS jellemzője. Gondolom így oldható meg a multiplatform működés gyors fejlesztés mellett ésszerű költséggel.

    #292468markknight
    Ez is érdekes amit írsz. A SE2-m esetében egyértelműen érzékelem ezt a tendenciát, bár az amúgy sem erős akkumulátor is romlott benne. Van egy 13 a családban, az ugyancsak gyengült az iOS 16-ra váltással, nap végére 10--15%-kal rosszabbul bírja, azonos használat mellett. Van viszont egy XR, 79%-os aksival is röhögve kibírja a napot. Azon még 15.valami a verziószám. Úh ez a tendencia igaz, főleg, ha nyúzva van, visszafogottabb használattal azért nem olyan feltűnő az üzemidő csökkenése.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák