Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz madgie #297795 üzenetére

    Mind a magyar beszédfelismerés, mind a beszédszintézis, mind pedig az AI már meg van oldva - profi szinten - magyarul. Ha nem tudják megoldani ők, licencelhetnék, és annyi.

    A másik már architekturális kéréds. A diktálás már egsészen használhatüó magyarul, de jól láthatóan más beszédfelismerési egységet használ, mint a Siri, ami olyan szerencsétlen, hogy nem érti meg a magyar neveket, pedig a nyelvi beálítás alapján simá feltételezhetné, hogy magyar nevek (is) vannak a kontaktok között. Én néha - szükségből (autóban, mert ha Apple Carplay-t hhasználok, akkor a beszédefelismerés átvált a Siri-re, és ez szerintem minden Carplay-t használó autóban így van - meg viccből is - stresszelem a Siri-t ilyenekkel, hogy "Call Szabó Ibolya" - és ezt már tudom úgy mondani, hogy megértse. De pl. a "Call Tögyessy György" jellegű parancsokat sehogy nem lehet úgy "angolosan" elmondani, hogy értse, mit akarsz.

    A nyelvcsaládos érvedbe: Direkt megnéztem, van finn Siri. Na mondj még valamit, ami csak kicsit is hasonlít a finn-re, és tudja a Siri - a legközelebbi az észt lenne, de azt (tudtommal) nem "támogatja". Namost, menyien is vannak a finnek (elárulom: az egész uráli nyelvcsaládban messze a magyart beszélik a legtöbben).

    A Siri védelmében: még mindig a Siri támogatja a legtöbb nyelvet - tudtommal. Amit szontén nem értek, mert pl a Google Translate már egészen jól működik a magyarral is, mind beszédfelismerés, mind szintézis, mind pedig fordítás szempontjából. Szerinted nem lehetne azt integrálni az Android-ba ill. Google Assistant-ba? A fordítás funkció miatt nem is kellene "értsen" magyarul, annyira jó már a fordítás, hogy egy angol AI-ra irányítva a Google Translate kimenetét, az megértse, mit akarsz, a választ pedig lehetne visszaforgatni magyarba, amire mehetne a beszédszintézis (utóbbi valami egészen elképesztően jól megy a Translate-ben).

    Erre mondom, hogy csak akarat kérdése. Illetve a mi hibánk, hogy birkaként elfogadjuk, hogy kis nemzet vagyunk. Sajnos az önbecsülés és önbizalom nem erőssége a magyar kultúrának (amit egészen biztosan a történelmi traumáink táplálnak).

Új hozzászólás Aktív témák