Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    Apple Announces Intention to Support RCS Messages 'Next Year'

    Later next year, we will be adding support for RCS Universal Profile, the standard as currently published by the GSM Association.
    The RCS standard still doesn’t support end-to-end encryption. Apple says it won’t be supporting any proprietary extensions that seek to add encryption on top of RCS and hopes, instead, to work with the GSM Association to add encryption to the standard.

    Tehát ez egyelőre end-to-end titkosítás nélküli GSMA RCS lesz és nem a Google féle RCS. Így pont annyit csinál az Apple, hogy az EU ne tudja büntetni, közben még a javukra fordítják a sztorit, ha GSMA-nál az Apple fogja elérni a szabvány része legyen az E2EE és akkor a szolgáltatók se maszatolhatnak tovább.
    Azért a telekom cégek fantasztikusak, Apple-nek kellett diktálni nekik a frissítések terjesztése a telefon gyártó hatásköre és ne a szolgáltatón múljon (amit a Google nem tudott, akart elérni régen), Apple-nek kell diktálni a telekom cégeknek ideje nem csak beszélni 5G hálózatról, hanem csinálni is, Apple-nek kell terjeszteni az eSIM témát is. Számítógépeknél régebben USB port, később USB-C. A bankokat is nekik kellett csicskásítani, Apple Pay népszerűségével, meg most lassan a Tap to Pay funkcióval is, franciáknál most lett éppen.

Új hozzászólás Aktív témák