Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Stauffenberg #304659 üzenetére

    Még egy gondolat ennyi nyafogás után:

    Én nagyon megkedveltem az iOS-t az első egy hónapomban, egy csomó dologra már találtam megoldást magamtól vagy rákeresve. Egy gyors és összeszedett rendszer, sokszor meglepő mennyire okosan tud dolgokat csinálni, csak éppen más logikával mint Androidon. Bár valószínűleg egy kicsit nagyobb lenne az eszközök közötti integráció miatti "WOW faktor", ha évekkel korábban jövök, egy csomó mindent már az Android is tud, sőt én 2 éve MacOS-t is használok, nem éreztem hátrányt abból, hogy a telefonom nem iPhone volt eddig.

    Egyáltalán nem zavar a rendszer "zártsága", mert sokkal kevésbé az, mint ahogy azt Android fanboyok híresztelni szokták, ráadásul az Android is ebbe az irányba tart abban az értelemben, hogy a gyártók saját szolgáltatásokat kezdenek beépíteni a rendszerbe, amik csak a saját márkás telefonnal működnek (ebben a Samsung jár az élen, de már a Google is csinálja a Pixel telefonokkal). Ragadós a pestis, na.

    A rendszerben elérhető funkciók mindegyikére azt tudom mondani, hogy szinte semmit nem érzek visszalépésnek az Android után. Egyedül a rendszer kezelése (ide értve a billentyűzetet) amiben érzek egy bő 5-6 évnyi lemaradást, ami nagyon sok, drasztikusan megnőttek a telefon méretek ezt nem követte le eléggé az iOS. Az Apple (és pláne a fanboyok) annyira büszke arra a hagyományra és tradícióra, hogy a UI/UX fejlesztés náluk mindig top prioritás volt és kíméletlenül lenyúltak mindent a konkurenciától, hogy jobban megcsinálva implementálják. De ebben most sajnos lemaradtak. Semmi bepótolhatatlan nincs itt, csak nagyon szomorú vagyok, hogy az Apple felhasználók a "jauvanazúgy" megszokásba süllyedtek és sokszor nem is tudják, hogy odakint a vadonban a konkurencia hol tart, így nincs is mit számon kérni az Apple-ön ezzel kapcsolatban.

    Ráadásul mélyen beleülve az Apple ökoszisztémába, nem is tudsz a pénztárcáddal szavazni, nagyon nehéz ebből máshova lépni, ez nem kényszeríti eléggé a gyártót arra, hogy a hiányosságaival foglalkozzon vagy visszavegye a UI/UX fejlesztésben a kezdeményezést az Androidtól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák