Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    iMessage témához: Amúgy MKBHD-nek is volt egy jó videója arról, hogy a világ más pontjain egyáltalán nem akkora tényező az iMessage, de az USA-ban konkrétan baráti társalgásokból esel ki miatta, mert arrafelé úgy tesznek az emberek, mintha nem lenne alternatívája.

    Mondjuk pont emiatt elég nagy idiótaság, hogy az EU éppen az iMessage miatt szállt rá az Apple-re, hogy gatekeeping szolgáltatás. Az USA-ban abszolút az, de az EU-ban egyáltalán nem, mert az IM piac eléggé sokszínű a világ többi pontján és ez jól is van így (és emiatt van, hogy hiába jöttem át iOS-re, akivel eddig sem itt csevegtem, most sem). Nem kell, hogy minden kommunikáció egyetlen cégnél összpontosuljon és szerencsére a Metának is van alternatívája, de őket mondjuk inkább elő lehetne venni az EU-ban mert a Facebook, Instagram és WhatsApp hármassal eléggé dominálnak (hozzáteszem sokféle okból a WhatsApp nálam az igazán nyerő platform, főleg mert a Meta azóta nem tudja lenyelni teljesen, hogy megvette). A Vibert utálom, egy időben használtam, mert ott volt egy csomó ismerősöm, de ők meg elérnek Messengeren ha akarnak, beszántottam a Viber accountom.

    Egyébként meg nem véletlen, hogy a Google sosem tudott betörni az IM piacra, mivel nem értett meg egy fő faktort abban, hogy mitől lesz egy csevegő platform népszerű. A Messenger egyértelműen azért lett az, mert majdnem mindenkinek van Facebook accountja és gond nélkül tudod folytatni a csevegést a számítógépeden is és nem kell külön elkérned az elérhetőségét annak, akivel beszélni akarsz. Az iMessage szintén emiatt népszerű, legalábbis Apple ökoszisztémán belül. A Google saját próbálkozásai (eleinte) meg arra alapoztak, hogy majdnem mindenkinek Gmailben van a levelezése vagy használ Youtube-ot, ezért van Google accountja, de az emberek valójában nem mentik el egy új ismerős, barát, randipartner email címét (sok esetben telefonszámát sem, de azt azért előbb, mint az email címet). A valóságban a legtöbb ismerősöm email címével nem is találkozom amíg nem kell valamiért emailt küldenem nekik. Akárhány Google chat appot próbáltam ki a múltban, alig volt rajta elérhető kontaktom (személyes legalábbis, de a céges levelezésből kikanalazott emberekkel nem akarok csevegni).

    Aztán mire a Google kapcsolt, hogy telefonszámmal (is) működnie kéne a chat szolgáltatásainak, már késő volt, már mindenki berendezkedett Messenger, iMessage, WhatsApp, Telegram, Viber, stb platformokra. Most meg elengedte a dolgot, beletette a gyári Android üzenetküldőbe az RCS-t és csináljon mindenki amit akar.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák