Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Noxy #308690 üzenetére

    *aggódnék
    Nem mondanám konteonak a hivatalos leírásból idézett mondatot a funkcióról. Az pedig azt írja, ismerős helyen a passcode is használható ahogy eddig. Hát ez volt az eredeti probléma, hogy passcode mindent nyit.
    A tolvajnak nem kell ismernie, elég a környék forgalmas helyére vinni a telefont? Újbudán ellopnak egyet, akkor a Móricz és az Allee is valószínűleg “significant location” a telefon számára, szóval az a kérdés, sikertelen Face/Touch ID után ugyanúgy feldobja a passcode lehetőséget ismerős helyen, vagy csak biometrikus? Mert a leírásban ez szerepel: “When your iPhone is in a familiar location, these additional steps will not be required and you can use your device passcode like normal.”

    A saját próbám ezt igazolja: bekapcsoltam a funkciót, szándékosan elrontottam a biometrikus azonosítást, ugyanúgy feldobja a passcode lehetőséget mint korábbi verziókban. Nem lettem meggyőzve egyelőre.

    Egyébként ahogy nézem angol kommentekben is megy erről a beszélgetés, szerintem természetes egy vadonatúj funkcióról felmerülnek kérdések, pontosan hogyan is van? Nem véletlenül “opt in” funkció, nem merték defaultba tenni. iPad is megkapta a funkciót vagy azt nem lopnak?

    A karambol észlelés funkció bevezetésekor is volt az, hogy milyen cool, aztán kiderült a vidámparki hullámvasút helyzetre nem gondoltak először.
    Szerintem egyértelműbb és egyszerűbb lett volna az egész ismerős helyek dolgot kihagyni és inkább így:
    Face/Touch ID és passcode is kell Keychain, Apple ID menühöz, vagy passcode helyett az erősebb Apple ID jelszót bekérni. Csak passcode lehetősséggel ne lehessen bármit csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák