Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz sgeza #309905 üzenetére

    Tudsz linkelni erre valamit, vagy mi alapján állítod? Nem győztél meg, a cikkek amelyeket találtam inkább, mind azt írja egy pillanatra megszakítja az áramot. Én így értelmezem a cikkeket, leírásokat. Valamint a saját szememmel látom a különbséget:

    1. Egy gyorsjegyzetbe beírtam valamit külön mentés nélkül, mondtam Siri restart iPhone, ez lenne ugye a normál restart, reboot után megtaláltam jegyzetek közt a szöveget. Mert a rendszer elmentette a restart előtt.

    2. Egy gyorsjegyzetbe beírtam valamit külön mentés nélkül, nyomtam a force restart kombinációt, reboot után se híre se hamva sehol a beírt jegyzetnek. Hiszen nem tudta elmenteni a rendszer, mivel kirántottam a szőnyeget.

    Normál restart szoftveres dolog: a rendszer leállítja a folyamatokat, elmenti az állapotot, újraindul, visszatölti ugyanazt az állapotot

    Force restart hardveres dolog: ez kirántja a szőnyeget és rögtön újraindul, reboot után az utolsó normál mentett állapotot tölti vissza, amibe a friss adat még nem került be, azaz ha éppen bugzik egy app én is rögtön force restart módszerre gondolnék és nem arra app reinstall

Új hozzászólás Aktív témák