Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz manchester85 #71610 üzenetére

    Definiáld a bukást, és megmondom. Eladni valamiből 5 hónapon keresztül átlagosan havi 2,5-3 millió darabot 380 dolláros árréssel szerintem nem bukás. Ha igen, akkor azonnal szeretnék ekkorát bukni. Remélhetőleg össze tudsz szorozni 12,5 milliót 380-nal. ;)
    A fejlesztési költség közel nulla volt, a már megtervezett 138 hátlap verzió közül ráaggatták az i5-re az egyiket. A marketing költség talán még az 5S-nél is kevesebb lehetett, legalábbis én fele reklámot nem láttam 5C-vel kapcsolatosan.
    Ha szerinted a kb. 5 milliárd dolláros árrés nem fedezte a költségeket, akkor valóban bukta volt. Sőt, az utód bemutatásáig elmehet még ugyanennyi, miközben az alkatrészek árai esnek. Tehát számolhatsz 10 milliárd dollárral. Ebből 9 szerintem adózás előtti nyereség... Az konkrétan több, mint amennyit a Samsungon kívül az összes mobilgyártó produkál együtt egy év alatt. Bukás, aha. ;]
    Bukás lehet még, ha úgy definiálod, hogy a 16 GB-os i5 kínálatban tartása mellett mennyivel kerestek volna többet. Kíváncsian várom a következő számokat:
    - Elméleti eladott i5 darabszám (16 GB) 2013. szeptember és 2014. február között.
    - Elméleti eladott 5S darabszám változás az előző forgatókönyv mellett.
    - Haszonkulcs a 16 GB-os i5-re.

    Ezekből könnyen kiszámolod nekem az alternatív nyereséget, és megmondom, hogy ahhoz képest buktak-e. ;)

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák