Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • galaxys80

    veterán

    Leírnám a tegnapi nyűglődésem végeredményét, hátha valakinek még jól jöhet. :)
    Gondoltam még egyszer letesztelem ezt a mov fájl kontra tv dolgot. Észrevettem, hogy HDD-ről az 1080-as MOV fájlt gond nélkül lejátssza a TV. A ProCam által 720-ban felvett MOV-ot viszont továbbra sem. MP4-re átnevezés után sem! (Szerencsére ez talán 3 videó)
    A windows-os wifi lejátszás továbbra sem tudott megbirkózni a mov fájllal.Itt sem segített az átnevezés.
    Kis kutakodás után rátaláltam a Serviio nevű média szerver programra, amit feltelepítettem a PC-re. Itt megadtam a PC-n lévő Dropbox mappát ami pillanatok alatt megjelent a TV-n is. Így már a TV-n keresztül böngészhettem a PC tartalmát így a videóimat is. És ami a legjobb az egészben, hogy ez gond nélkül lejátszik minden 1080-as mov fájlt. Azzal a pár 720-assal akadnak gondjai, de legtöbbször el viszi azt is.
    Magyarán ProCam ment a kukába. Most a gyárit kamera appot használom már videózásra is, az így felvett anyagokat pedig lejátssza hálózaton és HDD-ről is a TV. Telefonról pedig az iMediaShare.
    Ami érdekes, hogy tulajdonképpen kompromisszumot sem kellett kötnöm, mert a ProCam által rögzített 720 mérete nagyjából hasonló, vagy esetenként nagyobb méretű, mint a gyári 1080-a.
    Szóval minden jó, ha vége jó. :D Azt a 3-4 720-as mov fájlt meg, majd megpróbálom átkonvertálni valamivel.

Új hozzászólás Aktív témák