Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thiclyoon

    aktív tag

    válasz BTminishop #15131 üzenetére

    Röviden egy B2.

    Hosszabban: aki 2022. szeptember előtt kezdett, attól legfeljebb egy B2-t kérhetnek a lenti forrás miatt (pár kommenttel feljebb volt erről szó), aki meg 2022. szeptemberében vagy később, arra meg majd az új szabályok lesznek érvényesek (kivéve, ha az csak a BSc-t érinti :F ), amit meg elvileg az BME-nek kellene specifikálnia. Erről nem találtam még semmi nyomot, de ha az edge case edge case-e áll fenn, akkor egy email a KTH-nak (vagy oktatas.hu-nak, bár ha tényleg egyetemi hatáskörbe került, akkor ők nem fognak segíteni szerintem) és biztos megmondják.

    Az idézetből kifejezetten tetszik a "rendelkeznie kell szaknyelvi ismeretekkel is" rész :DD A felvis idézetet meg nem tudom hova tenni, mert elvileg az A Hivatalos Oldal, miközben itt még mindig egy sima B2-t írnak

    Sokat gondolom nem segítettem, pedig én megpróbáltam, de csak eddig jutottam sajnos...

    ---------------------

    "43. Az oklevél megszerzéséhez bármely olyan élő idegen nyelvből, amelyen az adott szakmának tudományos szakirodalma van, államilag elismert, középfokú (B2) komplex (szóbeli + írásbeli) típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, vagy oklevél szükséges. Mérnökinformatikus és gazdaságinformatikus szakon további előírás, hogy a hallgatónak rendelkeznie kell szaknyelvi ismeretekkel is."
    BME VIK MSc diplomaterv, záróvizsga, oklevél szabályzata a BME Tanulmányi és Vizsgaszabályzatába ágyazva

    "A mesterfokozat megszerzéséhez bármely olyan élő idegen nyelvből, amelyen az informatikának tudományos szakirodalma van, államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges."
    Felvi szakleírás, hasonló van alapszakon is

Új hozzászólás Aktív témák