Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lajafix

    addikt

    válasz DeFranco #205 üzenetére

    Kíváncsi voltam mi a véleményed, mielőtt leírom a lassan 10 éves tapasztalatomat a Negráról. Évente 2-3x eljutunk, legutóbb 2 hete voltunk, már évek óta az óbudaiba megyünk, kevesebben vannak, jobb a közlekedés is mint a kálvin téri, aminek a M4 építés igencsak odavágott.

    Amivel kitűnik a hely az az alapanyagok minősége: maflást ad a középszernek. Mikor belépsz az étterembe, akkor egy sor egész sonka mutatja, hogy nem mellébeszélnek. Egyszerű a design egyébként, sima faasztalok egyszerű faszékek.

    Akinek van mersze és pénze, az rendeljen a halos részről:
    a jelenlegi étlapról a vajhal rákocskákkal igazi csaj(pardon: asszony) mágnes. nem hinném hogy van olyan nő, aki ne puszilná meg utána a békát is. Én mint béka, inkább a vajhalat választanám...
    Most nem volt, de a paprikába töltött csípős hal is kedvencem volt sokáig. Érdemes a baconben sült halat pezsgős mártással is megkóstolni, aki halat jól elkészítve szeretne enni. A kagylók és rákok....

    van jópár sonkatál az egyszerűtől a sokáig érlelt ibericoig, nagyon jó az alap is, persze az ár kifejezi az értéket(az olasz sonkákkal szemben a spanyolok jóval szárazabbak, egyik ismerősömnél ezért buktak)...
    a vegyes manchego sajttál egy adag sonkával komplett vacsora(ekkor kár a pénzt halra is költeni)

    Az étlap elején vannak szintén príma falatok egyszerű és olcsóbb alapanyagokból, annak aki érti és szereti a nagyon egyszerű, jól elkészített ételeket: a vörösboros kolbászkák régebben a kedvenceim voltak.

    Sohasem hagytuk ki salátának az ensalada mixta-t. Ennek a neve fejből is megy, nem néztem ki a többi étel pontos sp nevét. :)

    a kiszolgálás hektikus(értsd mediterrán, de nem görög) ha rendelsz 4-5 féle tapast ne gondold hogy valami logikus fogyasztási sorrend szerint hozzák(előbb jön a kolbász, utána a hal), csak úgy, ahogy a konyha kiadaja. ez nem hiba, hanem fícsör.

    A spanyol vörösborok nehezek, nekem a rozé lista első helyén szereplő válik be, elvitelre is adnak jóval kedvezőbb áron. Régen volt magyar palackos boruk is, ezeket elhagyták, belefér.

    A menü végére egy száraz sherry oldja a gyomor feszültségét. :)

    Nem sok spanyol hely volt/van Pesten, emléxem volt egy jó sp étterem a margit híd budai lábánál, de a középszintről elszálló árakkal kivégezték magukat 2004re.
    Pesten volt egy magyarosch rabló, ahol 1 lityi sangria 4000 ft volt 2003ban, és az ár nem volt kiírva az étlapra. Ezek után félve próbáltuk a Negrát, felüdülés.

    A zene néha túl hangos, és soxor kommersz spanyol, ami azért csak másabb mint az angolszász átlag. Egyszer láttam a negrában enni egy magyar bemondóból lett konyha celebet, a nevét nem írom le, érdeme hogy Budait bevezette a magyar ker tévébe.

    Életcélom hogy havonta 1x eljussak... :) Akkor talán desszertet is rendelek. A katalán krém kedvenc persze.

    Rock'n Roll

Új hozzászólás Aktív témák