Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Nos, szombaton voltunk a Pata Negra étteremben :)

    keresőszavak: tapas, spanyol, étterem, különleges, Budapest

    Érdemes előre asztalt foglalni, én Pénteken hívtam őket, aznapra már nem volt asztaluk, másnapra is csak éppen hogy el tudták intézni a foglalást két főre. A budai oldalon levő éttermük elvileg tágasabb, és nincs is akkora forgalom, végszükség esetén meg lehet próbálni ott is.

    Belépve a hely igen zsufi, tele van pakolva asztalokkal, az utolsó négyzetcenti is ki van használva. Nem zavaró, csak praktikus. Pincér fogadott, asztalhoz kísért. A kétszemélyes asztal igen kicsi, kávézókban szokott ekkora asztal lenni, el lehet rajta férni, de logisztikázni kell. A többszemélyes asztalok mérete korrekt.

    A kiszolgálás figyelmes, profi. A pincér megvárta, míg elhelyezkedünk kibeszéljük magunkat, (a szemem sarkából láttam, hogy vár) és csak amikor alkalmas volt, akkor lépett oda az italrendelés felvételéhez. A rendelést egyből gépbe pötyögte, majd rátértünk a kajákra. Megkérdezte jártunk-e már itt, majd miután mondtam, hogy kezdők vagyunk nagyon korrektül részletesen elmagyarázta, hogy miről is szól ez a hely. Ajánlott specialitásokat, elmondta, hogy milyen összeállításban és mennyit érdemes rendelni (közben jött az ital "magától", a kezében tartott gép beszólt a pultba és egy másik pincér hozta is, amíg ő velünk foglalkozott (!) ), és hogy miként-hogyan is érdemes elkölteni egy tapas vacsorát. Eddig ötös.

    Leadtuk a rendelést, és viszonylag gyorsan meg is kaptuk a választott leveseket. Innentől a menün megyek végig.

    Leves:
    crema de pimiento asado sültpaprika-krémleves

    egy-egy adagot ettünk, finom, különleges ízvilágú, állagában és zamatában a paradicsomleveshez hasonló. Kicsit fanyar utóíze van, de érdemes megkóstolni

    Főételek:

    Ezeket valamiért két felvonásban kaptuk, először azt hittem, hogy azért, hogy elférjünk, de valószínűleg az utolsó két fogást elfelejtették. Én nem szóltam érte, láttam, hogy nagy a pörgés, nem csináltam belőle ügyet, amikor észrevették, sűrű elnézéskérések közepette pótolták a mulasztást. Tényleg rengeteget futkároztak, elmaradt. Van ilyen. Fél pont levonás.

    Az adagok értelemszerűen kicsik, kb. a luxuséttermekben adnak ilyen kis adagot nagy tányéron, kb. fél adagot képzelj el. Ez ilyen, ennek ez a tulajdonsága, sokféléből eszel keveset, az árak is ehhez igazodnak.

    queso de cabra tostado con crema de ciruelas y nuez vaslapon sült kecskesajt diós aszalt szilvával

    isteni... egy 10 cm átmérőjű korong, ropogós kéreggel, kívül ropogós, ízletes, belül sós és krémes, mellé szilvalekvár szerű szósz, és dió... az egyik legjobb választás volt, tökéletes. Nem is lehetett volna jobb.

    pechuga de pato y manzana a la plancha con aceto balsamico vaslapon sült kacsamell szeletek sült almával, balzsamecettel

    kb. 5-6 szelet kacsasült, savanykás almaszeletekkel, balzsamecettel. Külön piros pont, hogy a vékony zsíros részét is rajta hagyták, ettől lesz igazán finom és szaftos, nem pedig száraz, mint sok helyen. A hús puha volt és omlós, igazán ízletes. Húsként kiváló. Ötös.

    patatas bravas sült krumpli pikáns szósszal és aliolival

    ízletes fűszeres sült krumpliszeletek piros és fehér szósszal leöntve - ez inkább köret, mint igazi fogás, nagyon finom volt, a szószokkal együtt különösen

    pan solo frissen sütött bagett

    meglepetés... kisebb alkarnyi vékony bagett, de tényleg olyan, mintha a kemencéből vették volna ki. Ha minden pékségben ilyet árulnának, kitörne a lokális világbéke. Kívül ropogós, belül puha omlós. Íze bagett. Finom.

    második felvonás:

    chipirones fritos sült bébi tintahal ropogós bundában

    a fekete péter - ez nem ízlett... igazi tintahal, se íze se bűze, mintha gumit rágnál (legalább rágós nem volt) és ezen a bunda sem tudott javítani... lehet az a baj, hogy nem szeretjük a tintahalat :)

    jamon con espinacas fokhagymás spenót tejszínnel, serrano sonkával

    világbajnok. párolt spenót, finoman fűszerezve, megszórva valami isteni sonkával, alatta némi tejszín. Ez annyira ízlett, hogy itthon is rendszeresíteni fogjuk. Puhára párolták, nem volt kenhető, de simán tudtad a késsel vágni-adagolni. Ebből biztos hogy repetázunk még.

    Összefoglalva a konyha kiváló. Rég ettem már ennyi jó találatot egy helyen, és ilyen minőségben elkészítve, már ezért megérte, az új ízek és a különleges koncepció pedig csak hozzáadott.

    Ami nem tetszett:
    - a kabáttal nem tudtunk mit kezdeni, a mi helyünkön nem volt akasztó, bár a többi helyen igen
    - két felvonásban hozták a kaját
    - tintahal

    Ami tetszett:
    - profi, figyelmes és kedves kiszolgálás
    - tényleg nagyon kiváló konyha
    - igazi spanyol hangulat, jó zenei aláfestés
    - vállalható árak

    A fenti menüért két sörrel és két limonádéval összesen 8.200 Ft körüli számlát hoztak, szervizdíjat nem számoltak fel, ebben még a borravaló nincs benne. Aki tisztában van a belvárosi étteremárakkal, az tudja, hogy egy ilyen minőségben üzemelő étteremben egy ilyen vacsora ennek alsó hangon a másfélszeresébe kerül.

    Nem titok, egyik kedvencemmé lépett elő a hely, már most kinéztünk még két menü-kombót, biztosan visszatérünk még ide. Kezdésnek a fenti menüt ajánlom (a tintahal helyett válasszatok valami mást, mondjuk chorizo kolbászt) nekem is ezt ajánlották, nagyjából ez is van fent a honlapon kezdő menünek. A fentiekkel ketten jóllaktunk, esetleg még egy desszert belefér, én legalább is először úgy éreztem, de kb. 10 perc múlva már leért a vége is, és mozdulni nem bírtam. Ennyi elég.

    Első randis helynek csak azért nem ajánlom, mert nagyon nehéz lesz überelni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák