Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nimda

    addikt

    válasz Mortein #2136 üzenetére

    Az a kávé finoman szólva is szar, döglött. Ha keserű, lehet főzés közbeni égés eredménye, vagy a kávé túlpörkölt. Gyakorolni jó, de én meg nem innám. Hidd el, felejtsd el a forró vizet. Egy valamire való kávé ezt tuti nem igényli, és nem lesz jobb. Én évek óta iszom Brikkával, szinte mindig tökéletes a végeredmény. Azt se felejtsd el, hogy minden kávé más, más őrlési finomságot igényel. Az előre darált kávék meg amint kinyitod őket, máris veszítenek aromájukból.

    Azt kell elérned, hogy hideg vízzel (nem jég) legyen kb. 2 perc körüli a lefőzés. De ezzel a kávéval édesmindegy, lehet a darálmány sem passzol. A gyári felsőszűrő esetén, a búzadarához közeli kell legyen az őrlési finomság, illetve picit nagyobb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák